10 godina nakon smrti slavne pjevačice: Majka Amy Winehouse snima dokumentarac o njezinom životu

01.04.2021.

'Veselim se prilici da pokažem njene korijene i dublji uvid u stvarnu Amy', izjavila je Janis Winehouse

Iako se o Amy Winehouse mnogo pisalo, objavljivalo te je 2015. snimljen dokumentarac ‘Amy’ koji je dobio i Oscara, njezina majka smatra da svijet nije upoznao stvarnu Amy.

Janis Winehouse 2003. dijagnosticirana je multipla skleroza, zbog čega ima strah da će joj bolest oduzeti sve uspomene na kćer, jer jedna od mogućih nuspojava MS-a je gubitak pamćenja i konfuzija. Stoga 10 godina nakon tragične smrti mlade glazbenice od trovanja alkoholom njezina majka snima dokumentarni film ‘Amy Winehouse: 10 Years On’ u kojem će ispričati svoju stranu priče te razgovarati s osobama koje su je poznavale.

Ovo nije prvi put da je Janis progovorila o svojem odnosu s kćeri – 2016. objavila je knjigu ‘Loving Amy: A Mother’s Story’. Novi dokumentarac će režirati Marina Parker, a majka Amy Winehouse se nada da će žensko viđenje i interpretacija baciti novo svjetlo na život i djelo njezine kćeri, u kojem neće biti percipirana samo kao talentirana, ali problematična zvijezda.

Film je dio većeg plana kojim će se komemorirati Amy Winehouse na BBC TV programima i radiju, te su u pripremi i dokumetarci koji istražuju kako je njezina glazba utjecala na generaciju glazbenica nakon nje, te neke od njezinih najboljih nastupa.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Uspon i pad 'anđelica': Priprema se dokumentarac o Victoria's Secret

Nekoć najpopularniji modni show u posljednjih je par godina izazvao brojne kontroverze, a sada ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa

Obožavatelji vs. obitelj: 5 ključnih momenata u dokumentarcu 'Framing Britney Spears'

Kako je pop princeza od samostalne žene koja odlučuje o svojoj karijeri došla u ruke gramzivaca koji je iskorištavaju za osobni profit?

Ikona ili ipak samo žena? Novi dokumentarac o Audrey Hepburn priča novu priču

Što još možemo otkriti o obožavanoj filmskoj divi, a nije već rečeno?

▲ Povratak na vrh