10 godina nakon smrti slavne pjevačice: Majka Amy Winehouse snima dokumentarac o njezinom životu

01.04.2021.

'Veselim se prilici da pokažem njene korijene i dublji uvid u stvarnu Amy', izjavila je Janis Winehouse

Iako se o Amy Winehouse mnogo pisalo, objavljivalo te je 2015. snimljen dokumentarac ‘Amy’ koji je dobio i Oscara, njezina majka smatra da svijet nije upoznao stvarnu Amy.

Janis Winehouse 2003. dijagnosticirana je multipla skleroza, zbog čega ima strah da će joj bolest oduzeti sve uspomene na kćer, jer jedna od mogućih nuspojava MS-a je gubitak pamćenja i konfuzija. Stoga 10 godina nakon tragične smrti mlade glazbenice od trovanja alkoholom njezina majka snima dokumentarni film ‘Amy Winehouse: 10 Years On’ u kojem će ispričati svoju stranu priče te razgovarati s osobama koje su je poznavale.

Ovo nije prvi put da je Janis progovorila o svojem odnosu s kćeri – 2016. objavila je knjigu ‘Loving Amy: A Mother’s Story’. Novi dokumentarac će režirati Marina Parker, a majka Amy Winehouse se nada da će žensko viđenje i interpretacija baciti novo svjetlo na život i djelo njezine kćeri, u kojem neće biti percipirana samo kao talentirana, ali problematična zvijezda.

Film je dio većeg plana kojim će se komemorirati Amy Winehouse na BBC TV programima i radiju, te su u pripremi i dokumetarci koji istražuju kako je njezina glazba utjecala na generaciju glazbenica nakon nje, te neke od njezinih najboljih nastupa.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Iz traume u glazbu: Dokumentarac o životu i glazbi Mary J. Blige

R'n'B ikona zaokružila je svoju karijeru snimivši dokumentarac o albumu koji ju je proslavio

Sve što možete pogledati danas na ZagrebDoxu!

Novi festivalski dan donosi premijeru filma Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara čija će se projekcija održati u 20 sati u Kinu SC.

wonder boy

Što dokumentarac 'Wonder Boy' otkriva o slavnom dizajneru Olivieru Rousteingu

Premijerno prikazan 2019., dokumentarac o kreativnom direktoru modne kuće Balmain 26. lipnja stiže na Netflix

'Mačka je uvijek ženska': Ne propustite dokumentarni film o kiparici Mariji Ujević Galetović koji pomiče granice žanra

'Mačka je uvijek ženska' Martine Meštrović i Tanje Vujasinović možete besplatno pogledati u sklopu ZagrebDox-a

davor i anđela rostuhar

Davor Rostuhar: 'Ovo putovanje bilo je epski medeni mjesec, ritual prijelaza, hodočašće koje nas je promijenilo'

Anđela i Davor Rostuhar imali su, najblaže rečeno, nesvakidašnji medeni mjesec: godinu dana su putovali istražujući ljubav diljem svijeta, a svoja su zapažanja pretočili u knjigu i film koji će zagrebačka publika uskoro imati priliku pogledati

zagreb dox

Izdvojili smo 8 filmova koje ne smijete propustiti na ZagrebDox-u!

17. izdanje filmskog festivala ZagrebDox donosi više od 80 filmova u 12 programa od 13. do 20. lipnja u Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

▲ Povratak na vrh