Otkrijte 5 tajni Audrey Hepburn za bezvremensku ljepotu

07.04.2021.

Iako se kozmetika tijekom godina mijenjala, neki su savjeti ostali univerzalni

Filmska diva i ikona ljepote i stila, Audrey Hepburn ostala je zapamćena po citatu ‘Prava ljepota žene vidi se u njezinoj duši’. No to ne znači da glumica nije vodila računa o svom izgledu. Posjećivala je istog dermatologa kao i njene slavne kolegice Grace Kelly, Marilyn Monroe i Ava Gardner, te mu pripisivala polovicu zasluga za svoj dobar izgled (drugu je polovicu objašnjavala genima). Imala je suhu kožu te se trudila održati je vlažnom i njegovanom, pa je stoga prva tajna njezine beauty rutine:

Hidratacija

Koristila je brojne hidratantne kreme i ulja no najvažniji korak bio je hidratacija iznutra. Pila je puno vode, a to je potvrdio i njezin sin u knjizi ‘Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen’.

Zdrava prehrana

Kao i unos tekućine, stručnjaci nekad i danas slažu se u jednom: ključ zdravlja je zdrava prehrana. Iako smo u ‘Doručku kod Tiffanyja’ mogli vidjeti Audrey kako pije alkohol, puši cigarete i jede kroasane, u stvarnom životu preferirala je zdravu prehranu koja se temeljila na povrću. Jela je vrlo malo mesa, a pomalo iznenađujuće s obzirom na njezinu figuru, obožavala je krumpire.

SPF

Audrey je svoju aristokratsku porculansku put održavala izbjegavanjem sunca i korištenjem zaštitnog faktora – bez iznimke. No njega kože ne odvija se samo danju već i noću, tako da su svjež zrak i dovoljno sna također bili važna stavka u Audreyinoj rutini.

Naglašene oči

Što je crveni ruž za Marilyn, to je crni tuš za Audrey. Zvijezda ‘Doručka kod Tiffanyja’ zauvijek će ostati zapamćena po svom srnećem pogledu naglašenom gustim trepavicama i sigurnim potezom crnog tuša. Njezin vizažist Alberto De Rossi prvo bi povukao potez crnim tušem, a zatim nanio nekoliko slojeva maskare. Prije i nakon nanošenja maskare, trepavice je pročešljavao pincetom, ali nasreću, danas ipak postoje sofisticiraniji alati.

Njezin pogled bio je uokviren gustim i tamnim obrvama kakve su i danas moderne. Počešljane obrve dodatno je naglasila tamnosmeđom olovkom za obrve.

Čišćenje lica

Nijedna makeup rutina nije završena bez adekvatnog čišćenja, a glumica je i sama naglašavala da je skidanje filmske šminke ključan korak za njegu kože. No tu nećemo u potpunosti poslušati Audreyin savjet, jer je svojedobno izjavila da koristi sapun i vodu. Danas ipak postoje različiti preparati za čišćenje lica i skidanje šminke koji su prilagođeni različitim tipovima kože te osim uklanjanja dekorativne kozmetike, njeguju kožu.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Dossier baloner: burna povijest modnog klasika

Pojavljuje se u proljeće i jesen. Pomalo strog, ali neodoljiv, kako ženama tako i muškarcima

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

U pripremi je serija o Audrey Hepburn, a nas baš zanima tko će je utjeloviti...

Sjaj slavne zvijezde i interes za njezin lik i djelo ne jenjavaju

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Opet se nosi omiljena obuća Audrey Hepburn - odabrali smo 20 modela

Audrey je balerinke imala u svim bojama, a ove sezone možemo i mi

Najmoćnije oružje filmskih zavodnica: Crvena haljina

Od Vivien Leigh do Julije Roberts, brojne su filmske dive osvajale u crvenim haljinama

▲ Povratak na vrh