Britney Spears slavi 37. rođendan-pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme!

02.12.2018.

Svi usponi i padovi pop princeze

Britney Spears je jedna od mega zvijezda kojoj je slava u određenom trenutku postala previše velik teret, na svu sreću uspjela se izdignuti iznad svog ponora, stati na noge  i nastaviti s uspješnom karijerom. No kako je sve počelo?

Britney Jean Spears  je rođena 2. prosinaca 1981. godine  u saveznoj državi Mississippi i odrasla u Kentwoodu u saveznoj državi Louisiani .Majke Lynne je bila učiteljice u osnovnoj školi, a otac Jamiea građevinski konstruktor. Svoj proboj u svijet estrade pokušala je već u osmoj godini života, kada se prijavila na audiciju za show Mickey Mouse Club Disney Channela. Međutim, nije prošla audiciju jer su se producenti složili kako je premlada za javni nastup. Jedan se od producenata toliko oduševio malom Britney da joj je pomogao naći agenta u New Yorku. Zahvaljujući tome Britney je s majkom i mlađom sestrom živjela na Manhattanu nekoliko narednih mjeseci, gdje je pohađala Professional Performing Arts School. Britney je već od malih nogu nastupala i prehranjivala svoju obitelj, a  devedesetih je postigla  status “pop princeze”.

Prodala je preko 100 milijuna albuma i 100 milijuna singlova. U lipnju 2010. Spears se nalazila na  šestom mjestu Forbesove liste 100 najpoznatijih slavnih osoba na svijetu, a 2012. godine se našla na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih slavnih osoba na svijetu. Vlasnica je najprodavanijeg parfema poznate osobe pod imenom “Fantasy”. Jedna je od najnagrađivanijih izvođača u pop glazbi. Autorica je osam albuma i četiri singla koji su dostigli prvo mjesto Billboardove top ljestvice. U Guinnessovoj knjizi rekorda je zabilježena kao glazbenik s najviše singlova koji su se našli u TOP 10 Billboardove ljestvice. Zabilježena je kao najtraženija osoba od postojanja interneta. Dobitnica je nekoliko nagrada za životno djelo kao što je MTV Vanguard Award.

U našoj foto galeriji pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme!

Piše: V.S.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Rođendani u vrijeme izolacije

O rođendanima u doba socijalne izolacije…

Ili zašto je za single Ovnice travanj najokrutniji mjesec

Najbolje celebrity čestitke s društvenih mreža

Kako su nam omiljeni celebovi čestitali Božić

Scarlett Johansson slavi 34. rođendan-pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme!

Glumeći u filmu Šaptač konjima 1998. godine je stekla svjetsku slavu

▲ Povratak na vrh