Britney Spears slavi 37. rođendan-pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme!

02.12.2018.

Svi usponi i padovi pop princeze

Britney Spears je jedna od mega zvijezda kojoj je slava u određenom trenutku postala previše velik teret, na svu sreću uspjela se izdignuti iznad svog ponora, stati na noge  i nastaviti s uspješnom karijerom. No kako je sve počelo?

Britney Jean Spears  je rođena 2. prosinaca 1981. godine  u saveznoj državi Mississippi i odrasla u Kentwoodu u saveznoj državi Louisiani .Majke Lynne je bila učiteljice u osnovnoj školi, a otac Jamiea građevinski konstruktor. Svoj proboj u svijet estrade pokušala je već u osmoj godini života, kada se prijavila na audiciju za show Mickey Mouse Club Disney Channela. Međutim, nije prošla audiciju jer su se producenti složili kako je premlada za javni nastup. Jedan se od producenata toliko oduševio malom Britney da joj je pomogao naći agenta u New Yorku. Zahvaljujući tome Britney je s majkom i mlađom sestrom živjela na Manhattanu nekoliko narednih mjeseci, gdje je pohađala Professional Performing Arts School. Britney je već od malih nogu nastupala i prehranjivala svoju obitelj, a  devedesetih je postigla  status “pop princeze”.

Prodala je preko 100 milijuna albuma i 100 milijuna singlova. U lipnju 2010. Spears se nalazila na  šestom mjestu Forbesove liste 100 najpoznatijih slavnih osoba na svijetu, a 2012. godine se našla na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih slavnih osoba na svijetu. Vlasnica je najprodavanijeg parfema poznate osobe pod imenom “Fantasy”. Jedna je od najnagrađivanijih izvođača u pop glazbi. Autorica je osam albuma i četiri singla koji su dostigli prvo mjesto Billboardove top ljestvice. U Guinnessovoj knjizi rekorda je zabilježena kao glazbenik s najviše singlova koji su se našli u TOP 10 Billboardove ljestvice. Zabilježena je kao najtraženija osoba od postojanja interneta. Dobitnica je nekoliko nagrada za životno djelo kao što je MTV Vanguard Award.

U našoj foto galeriji pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme!

Piše: V.S.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

britney spears

Britney Spears: 'Ovi dokumentarci o meni su licemjerni'

Britney je izrazila svoj stav o filmovima koji se snimaju o njoj - hoće li je poslušati?

britney spears

U pripremi su još četiri dokumentarca o Britney, jesu li potrebni?

Pomažu li dokumentarci o Britneyinoj borbi za slobodu subjektu koji prikazuju ili je pjevačica ponovno postala objekt kojeg mediji eksploatiraju?

Britney je jako povrijeđena dokumentarcem o sebi: 'Plakala sam dva tjedna...'

Britney fanove počastila još jednom plesnom točkom i iskreno progovorila o svojim osjećajima nakon nedavnog dokumentarca

Hoće li i Britney napokon ispričati svoju verziju priče u intervjuu s Oprah?

Nakon Meghan i Harryja, je li na pomolu još jedan intervju koji bi oborio sve rekorde gledanosti?

▲ Povratak na vrh