Cameron Diaz otkrila zašto joj je snimanje filma “Praznik” ostalo u bolnom sjećanju

24.12.2020.

Gledanje kultne romantične komedije iz 2006. već je dugo na listi naših blagdanskih tradicija, no ako mislite da ste znali baš sve o njoj – varate se!

Postoje filmovi koje zbog njihove atmosfere i feel good efekta možemo gledati bezbroj puta, a jedan od njih definitivno je “Praznik”. Zaplet znaju znaju već i ptice na grani- Iris, koju je utjelovila Kate Winslet, živi u Londonu, a Amanda, koju glumi Cameron Diaz, ima kuću u Los Angelesu. Obje pate zbog propalih veza i dogovore se preko interneta da će zamijeniti domove na dva tjedna. Uvjerene su da će praznike provesti osamljene, no dva muškarca pokvare im ili bolje rečeno poprave planove: Jude Law koji koji tumači Irisina seksi brata koji osvaja Cameron, te Jack Black, koji je odigrao Amandina kolegu Milesa s kojim se spetlja Kate. Prisjećajući se snimanja, Cameron Diaz otkrila je koju joj je scenu bilo najteže snimati.

“Scenu u kojoj na pola puta do aerodroma vičem vozaču “Zaustavite automobil”, istrčavam van i po snijegu trčim preko polja i brda natrag prema kolibi i Grahamu tj. Judeu. Iako u filmu taj kadar traje tek nekoliko sekundi, materijal smo snimali cijeli tjedan. To je bio pakao. Svaki dan sam trčala po nekoliko kilometara preko umjetnog snijega u štiklama, odjevena u pulover od kašmira, vuneni trench coat i čizme na visoku petu, a vani uopće nije bilo hladno.Uz to, čitavo vrijeme su glasno puštali muziku koja ide uz tu scenu pa sam morala hvatati ritam dok trčim. Do završetku snimanja sam stekla takvu kondiciju da sam mogla na neki maraton”, šali se Cameron. 

Piše: Jasmina Rodić

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Carey Mulligan ponovno u borbi protiv zlostavljača

Film čija produkcija počinje ovog ljeta bavit će se razotkrivanjem zločina Harveya Weinsteina

zagreb dox

Izdvojili smo 8 filmova koje ne smijete propustiti na ZagrebDox-u!

17. izdanje filmskog festivala ZagrebDox donosi više od 80 filmova u 12 programa od 13. do 20. lipnja u Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Csilla Barath Bastaić

Csilla Barath Bastaić: 'Htjela bih utjeloviti nekonvencionalne, buntovne, neprilagođene žene'

S toplom i britkom Csillom Barath Bastaić o glumi, psihologiji i patrijarhatu

Florence Welch

Florence Welch ima novu pjesmu i to za film 'Cruella'

Florenceinu pjesmu pjevušit ćemo i nakon što izađemo iz kina

cher

Pripremite se za šljokice i suze: Biopic o Cher je u nastajanju

Zvijezda u osmom desetljeću života napokon dobiva tretman kakav zaslužuje, a mi priču koju jedva čekamo pogledati

marko gutić mižimakov

O klonovima, empatiji, nježnosti i aktualnoj izložbi s Markom Gutićem Mižimakovim

O izvedbeno-izložbenom projektu 'Izvedbeni tereni za afektivne klonove' koji realizira u suradnji s kolegi/cama Lanom Hosni, Sonjom Pregrad i Nikom Pećarinom te klonovima Acurata2 i LalacurataG8, Svetlana3 i Ona6, MitchG8 i MarQ8.1 u Galeriji Nova porazgovarali smo s umjetnikom Markom Gutićem Mižimakovim

▲ Povratak na vrh