Cameron Diaz otkrila zašto joj je snimanje filma “Praznik” ostalo u bolnom sjećanju

24.12.2020.

Gledanje kultne romantične komedije iz 2006. već je dugo na listi naših blagdanskih tradicija, no ako mislite da ste znali baš sve o njoj – varate se!

Postoje filmovi koje zbog njihove atmosfere i feel good efekta možemo gledati bezbroj puta, a jedan od njih definitivno je “Praznik”. Zaplet znaju znaju već i ptice na grani- Iris, koju je utjelovila Kate Winslet, živi u Londonu, a Amanda, koju glumi Cameron Diaz, ima kuću u Los Angelesu. Obje pate zbog propalih veza i dogovore se preko interneta da će zamijeniti domove na dva tjedna. Uvjerene su da će praznike provesti osamljene, no dva muškarca pokvare im ili bolje rečeno poprave planove: Jude Law koji koji tumači Irisina seksi brata koji osvaja Cameron, te Jack Black, koji je odigrao Amandina kolegu Milesa s kojim se spetlja Kate. Prisjećajući se snimanja, Cameron Diaz otkrila je koju joj je scenu bilo najteže snimati.

“Scenu u kojoj na pola puta do aerodroma vičem vozaču “Zaustavite automobil”, istrčavam van i po snijegu trčim preko polja i brda natrag prema kolibi i Grahamu tj. Judeu. Iako u filmu taj kadar traje tek nekoliko sekundi, materijal smo snimali cijeli tjedan. To je bio pakao. Svaki dan sam trčala po nekoliko kilometara preko umjetnog snijega u štiklama, odjevena u pulover od kašmira, vuneni trench coat i čizme na visoku petu, a vani uopće nije bilo hladno.Uz to, čitavo vrijeme su glasno puštali muziku koja ide uz tu scenu pa sam morala hvatati ritam dok trčim. Do završetku snimanja sam stekla takvu kondiciju da sam mogla na neki maraton”, šali se Cameron. 

Piše: Jasmina Rodić

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Brad Pitt i Sandra Bullock u akciji

Snimanje još jednog trilera sa zvjezdanom postavom je u punom jeku

Jasmila Žbanić: 'Sve nas pritišće patrijarhalni sustav, a na našim prostorima još nema dovoljno ženskih glasova'

U povodu novoga filma Jasmile Žbanić pod naslovom 'Quo vadis, Aida?', o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici kroz perspektivu lokalne profesorice koja je prevodila za UN-ovu bazu, razgovaramo s fantastičnom scenaristkinjom i redateljicom o različitim facetama njezine filmske povijesti. O traumi, ljubavi i klauneriji, boli i prebolijevanju, procesu rada i procesiranju priča koje traže da budu ispričane te turbulencijama iza kulisa tijekom snimanja ovog iznimno važnog i vrijednog filmskog djela…

Stiže film o Marilyn Monroe, a odabir glavne glumice će vas iznenaditi

Glumica koja tumači slavnu ikonu izjavila da su pripreme bile mukotrpne

▲ Povratak na vrh