Carey Mulligan ponovno u borbi protiv zlostavljača

08.06.2021.

Film čija produkcija počinje ovog ljeta bavit će se razotkrivanjem zločina Harveya Weinsteina

Nakon nominacije za Oscara za glavnu ulogu u filmu ‘Djevojka koja obećava’, Carey Mulligan će se još jednom na velikom platnu obračunati s toksičnim maskulinitetom i seksualnim nasiljem. Film ‘She Said’, čija bi produkcija trebala započeti ovog ljeta ekranizacija je memoara dviju novinarki ‘New York Timesa’ koje su razotkrile užasne priče o zlostavljanju koje su pretrpjele asistentice i glumice od strane poznatog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Knjiga dviju autorica, Megan Twohey i Jodi Kantor ‘Ona je rekla’, objavljena 2019. i kao što sam podnaslov knjige kaže – objavljivanjem priče o seksualnom uznemiravanju pomogle su rasplamsati pokret. Ti memomari na vidjelo iznose sve ono što se događalo u pozadini njihova istraživanja – od toga da nitko nije s njima želio razgovarati, do praćenja za koje je Weinstein angažirao čak i bivše agente Mossada, do finalnog razgovora s Weinsteinom neposredno prije objave članka koji će pokrenuti val, ali i pravni proces uslijed kojeg je Weinsteinu izrečena 23-godišnja kazna.

Naslovne uloge dviju novinarki trebale bi tumačiti Carey Mulligan i Zoe Kazan, film će režirati Maria Schrader poznata po seriji ‘Unorthodox’ prema scenariju Rebecce Lenkiewicz. Zanimljivo je da je među producentima i Brad Pitt koji je svojevremeno priprijetio Harveyu Weinsteinu, kada je uznemiravao Gwyneth Paltrow, Pittovu tadašnju djevojku.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

zagreb dox

Izdvojili smo 8 filmova koje ne smijete propustiti na ZagrebDox-u!

17. izdanje filmskog festivala ZagrebDox donosi više od 80 filmova u 12 programa od 13. do 20. lipnja u Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Csilla Barath Bastaić

Csilla Barath Bastaić: 'Htjela bih utjeloviti nekonvencionalne, buntovne, neprilagođene žene'

S toplom i britkom Csillom Barath Bastaić o glumi, psihologiji i patrijarhatu

Florence Welch

Florence Welch ima novu pjesmu i to za film 'Cruella'

Florenceinu pjesmu pjevušit ćemo i nakon što izađemo iz kina

cher

Pripremite se za šljokice i suze: Biopic o Cher je u nastajanju

Zvijezda u osmom desetljeću života napokon dobiva tretman kakav zaslužuje, a mi priču koju jedva čekamo pogledati

marko gutić mižimakov

O klonovima, empatiji, nježnosti i aktualnoj izložbi s Markom Gutićem Mižimakovim

O izvedbeno-izložbenom projektu 'Izvedbeni tereni za afektivne klonove' koji realizira u suradnji s kolegi/cama Lanom Hosni, Sonjom Pregrad i Nikom Pećarinom te klonovima Acurata2 i LalacurataG8, Svetlana3 i Ona6, MitchG8 i MarQ8.1 u Galeriji Nova porazgovarali smo s umjetnikom Markom Gutićem Mižimakovim

Dirnuta Lady Gaga fanovima bacala tulipane

Lady Gaga završila je snimanje 'House of Gucci' i oprostila se od fanova u Italiji - u svom stilu

▲ Povratak na vrh