Carey Mulligan ponovno u borbi protiv zlostavljača

08.06.2021.

Film čija produkcija počinje ovog ljeta bavit će se razotkrivanjem zločina Harveya Weinsteina

Nakon nominacije za Oscara za glavnu ulogu u filmu ‘Djevojka koja obećava’, Carey Mulligan će se još jednom na velikom platnu obračunati s toksičnim maskulinitetom i seksualnim nasiljem. Film ‘She Said’, čija bi produkcija trebala započeti ovog ljeta ekranizacija je memoara dviju novinarki ‘New York Timesa’ koje su razotkrile užasne priče o zlostavljanju koje su pretrpjele asistentice i glumice od strane poznatog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Knjiga dviju autorica, Megan Twohey i Jodi Kantor ‘Ona je rekla’, objavljena 2019. i kao što sam podnaslov knjige kaže – objavljivanjem priče o seksualnom uznemiravanju pomogle su rasplamsati pokret. Ti memomari na vidjelo iznose sve ono što se događalo u pozadini njihova istraživanja – od toga da nitko nije s njima želio razgovarati, do praćenja za koje je Weinstein angažirao čak i bivše agente Mossada, do finalnog razgovora s Weinsteinom neposredno prije objave članka koji će pokrenuti val, ali i pravni proces uslijed kojeg je Weinsteinu izrečena 23-godišnja kazna.

Naslovne uloge dviju novinarki trebale bi tumačiti Carey Mulligan i Zoe Kazan, film će režirati Maria Schrader poznata po seriji ‘Unorthodox’ prema scenariju Rebecce Lenkiewicz. Zanimljivo je da je među producentima i Brad Pitt koji je svojevremeno priprijetio Harveyu Weinsteinu, kada je uznemiravao Gwyneth Paltrow, Pittovu tadašnju djevojku.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Što o Arethi Franklin govore kostimi u filmu 'Respect'

U biopicu možemo vidjeti vintage i ručno rađene komade, a izrada samo jedne haljine trajala je tri mjeseca

Olivia Wilde objavila teaser svog novog filma

S nestrpljenjem iščekujemo film 'Don't Worry Darling' u kojem glavne uloge tumače Florence Pugh i Harry Styles

Nisu nam promakle ove holivudske reference s Met gale

S obzirom na temu ovogodišnjeg eventa, bilo je za očekivati da će neke inspiraciju pronaći u bogatoj povijesti američke kinematografije

Pet filmova zbog kojih ćete poželjeti otputovati na jug Francuske

Ovi divni filmovi naveli su nas da počnemo sanjariti o romantičnom jugu Francuske

zagreb dox

Izdvojili smo 8 filmova koje ne smijete propustiti na ZagrebDox-u!

17. izdanje filmskog festivala ZagrebDox donosi više od 80 filmova u 12 programa od 13. do 20. lipnja u Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

▲ Povratak na vrh