Cate Blanchett otkrila kako ostati samopouzdana u digitalnom dobu

19.03.2019.

Kako glumica izbjegava negativne komentare?

Može se reći da je Cate Blanchett jedna od rijetkih glumica koja odbija dopustiti Hollywoodu da ju definira. Bilo da beskrajno mijenja stil, od boje kose do modnog izričaja ili igra ozbiljne legendarne ženske likove, ona se ne slaže sa stavljanjem u određenu kategoriju. I volimo ju zbog toga.

 

 

Nedavno, glumica je na pitanje koji je njezin go-to look i kako ostaje samopouzdana odgovorila: “Samopouzdanje mi daje kad mi netko drugi uređuje kosu i šminku! Nemam posabni go-to look, samo imam tu sposobnost da ignoriram očekivanja i prosudbe drugih ljudi o tome kako bi trebala izgledati. Možda zato što sam glumila toliko različitih likova i izgledala toliko drugačije u mnogim ulogama, na kameri i na pozornici, da je moj osjećaj za samu sebe vrlo fluidan. Ne oblačim se za crveni tepih kako bih dobila palac gore ili palac dolje, nije me briga. Tajna je: nemojte sami sebe guglati i zatvorite profile na društvenim mrežama. To je vrlo oslobađajuće.”

 

 

Cate je nadodala kako vjeruje da što se više osjećate opušteno u bilo kojoj situaciji, bilo da je javna ili privatna, to više možete biti svoji. Odlazak na pozornicu je visoko na njezinoj ljestvici nervoze. Svojoj djeci uvijek kaže da je osjećaj tjeskobe vrlo blizu osjećaju uzbuđenja, pa pokušava sebi reći da sam uzbuđna, a ne uznemirna. To je trik uma.

Slažemo se s njom da je mali odmor od društvenih mreža zaista nešto što može itekako pomoći u očuvanju zdravog razuma i zdrave slike o samom sebi.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kako celebovi nose must-have komad sezone

Za ovaj vječni klasik isplati se pronaći mjesta u garderobi

Modnih deset s Natašom Janjić Medančić

Je li u ovom našem new normal stanju - pandemije i postpotresnih zagrebačkih prizora, uopće „politički koreketno“ nekog gnjaviti pitanjima o stilu i modi? Posebno nekog poput Nataše, kome je u potresu stradao dom. Christian Dior je davno konstatirao kako nam je upravo u ružnim trenucima ljepota najpotrebnija, a Nataša se s tim slaže te dodaje:  i malo humora!

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

Vodič kroz radikalne sedamdesete: tko je tko u seriji Mrs. America

Sve što trebate znati o glavnim akterima i akterkama oko diskusije za Equal Rights Amendment

▲ Povratak na vrh