Charlize je digla galamu u banci, a Marilyn radila u tvornici – kako su otkrivene neke od najvećih zvijezda

05.05.2021.

Upornost i težak rad se isplate, ali ponekad je ključ uspjeha - biti u pravo vrijeme na pravom mjestu

Mnoge zvijezde showbusinessa do svojeg su prestižnog statusa stigle mukotrpnim i marljivim radom, odricanjem, odlascima na audicije i brojnim ‘padovima’ prije one prilike koja mijenja karijeru i život. I da, te priče zaslužuju više pozornosti, ali nekom drugom prilikom. Jer danas se fokusiramo na priče o važnosti bivanja u pravo vrijeme na pravom mjestu i sretanju pravih ljudi.

Među tim sretnicima su i neka od najvećih holivudskih imena. Johnnyja Deppa zapazio je redatelj Wes Craven, kada se Johnny, koji je dopratio prijatelja na audiciju, motao po setu. Prijatelj nije dobio ulogu, Depp jest – u filmu ‘Strah u Ulici brijestova’. Sličnu ‘kako-su-me-otkrili’ priču ima i Brad Pitt, kojeg su primijetili na audiciji na koju je došao kao pratnja prijateljici.

Charlize Theron svojevremeno je jedva preživljavala, pa kada joj je bankarski službenik odbio unovčiti ček koji joj je poslala majka iz Južnoafričke Republike, digla je galamu, a njezine vokalne sposobnosti i gestikulacija privukli su pažnju agenta niže u redu, koji je u tome prepoznao talent i poslao je na glumačke lekcije.

Brojne su zvijezde otkrivene mnogo ranije, a neke od tih situacija danas bi se svakako smatrale, u najmanju ruku, neobičnima, ako ne i uznemirujućima. 11-godišnjoj Natalie Portman pristupio je zastupnik za Revlon dok je jela pizzu i ponukao je da se bavi modelingom. 14-godišnju Kate Moss zapazila je modna agentica na aerodromu i prepoznala potencijal koji će je pretvoriti u ikonu. Slično, Jennifer Lawrence je bila s obitelji na odmoru u New Yorku kada im je pristupio modni agent, fotografirao i zapisao broj njezine majke, a već sljedećeg dana bila je na probnim snimanjima koja su dovela prvo do manjih uloga u reklamama, a kasnije i do filmske karijere.

Justina Biebera je kao dijete slučajno otkrio glazbeni menadžer Scooter Braun (s kojim radi i danas), vidjevši njegov video na YouTubeu, nagovorio da dođe s obitelji na upoznavanje u Atlantu, a tjedan dana kasnije pjevao je za Ushera.

Filmska diva Marilyn Monroe kao Norma Jeane Baker radila je u tvornici za američku vojsku, a jednog ju je dana snimio fotograf, tu je fotografiju objavio u časopisu, a zatim je započela njezina karijera u modelingu pa i na filmu.

Harrison Ford radio je kao stolar kada ga je angažirao George Lucas da mu izradi neke ormariće kod kuće. Svidio mu se i ponudio mu je ulogu u filmu ‘American Graffiti’ koja je lansirala njegovu karijeru na velikom ekranu.

Jason Statham prodavao je nakit na ulicama Londona, kad ga je primijetio lovac na talente dok je vježbao. To je dovelo do audicije za film Guya Ritchieja – a ostalo je, kao i u slučajevima njegovih kolega – povijest.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Nisu nam promakle ove holivudske reference s Met gale

S obzirom na temu ovogodišnjeg eventa, bilo je za očekivati da će neke inspiraciju pronaći u bogatoj povijesti američke kinematografije

Zavirite u kuću u kojoj su boravili Frank Sinatra i Don Draper

Teško da postoji bolja kuća za zabave...

marilyn monroe

Kako je Marilyn Monroe održavala svoju figuru pješčanog sata?

Jesu li savjeti jedne od najljepših žena svih vremena primjenjivi danas?

bijela haljina

Ljetni klasik: Mala bijela haljina

Prozračne i lagane, anđeoski bijele ljetne haljine su 'must' za ove paklene dane

marilyn monroe

Citati po kojima pamtimo Marilyn Monroe - je li ih zaista rekla?

U čast 95. rođendana filmske ikone prisjećamo se njezinih nezaboravnih izjava

Marilyn Monroe u 5 ikoničkih filmskih outfita

Najlegendarniji lookovi legendarne glumice

▲ Povratak na vrh