Christy Turlington o prestanku karijere

Christy Turlington
18.06.2015.

Neki su mislili da se manekenka i model naprosto - izgubila!

Modeling ovako sa strane gledano djeluje kao idealan posao. Putovanja, glamurozne revije, rad s najvećim umjetnicima modne industrije i osigurana pozivnica za najbolje tulume u gradu. No, iako sve to zvuči bajno, a na Instagramu izgleda još bajnije, realnost je puno dramatičnija i teža. Čak i za one na vrhu.

(Kako manekenke varaju prilikom provjere težine?)

Manekenke su konstantno izložene kritikama na račun svog izgleda jer često dovoljno mršave, egzotične, lijepe, plave ili mlade kao što zahtijevaju klijenti.

A koliko je zapravo teško raditi kao model podsjetila je Christy Turlington u razgovoru za Humanity, redovni magazin brenda Citizens of Humanity. Govoreći o prekidu svoje manekenske karijere, Christy je spomenula kako su je neki tada sažalijevali misleći kako se pogubila, a ona je jednostavno odlučila završiti fakultet i živjeti zdravije.

(Stroga pravila za manekenke u Francuskoj)

„Kad sam se poslije nekog vremena pojavila u Parizu na haute couture revijama, shvatila sam da se ne želim vratiti na piste. U to sam vrijeme prestala pušiti, nabacila par kila i počela živjeti zdravije. Odlučila sam da se jednostavno više neću opterećivati tuđim kritikama zbog toga kako izgledam i to mi je došlo kao pravo olakšanje, reći svemu tome zbogom.“

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Christy Turlington izgleda fantastično u novoj kampanji

30 godina modelinga jedne od najpoznatijih svjetskih manekenki

▲ Povratak na vrh