Crveni tepisi nikad nisu imali više bizarnih modnih dodataka

28.01.2020.

Mala studija nekonvencionalnog accessoiresa

Sezona glamuroznih ceremonija dodjela filmskih i glazbenih nagrada prirodno stavlja u fokus i red carpet lookove, stoga više nismo mogli ignorirati jedan čudan modni fenomen kojeg sve češće susrećemo. Oko ovog trenda na pomolu već nam se nekoliko puta upalila lampica na modnom radaru, no nekako ju nismo preozbiljno uzimali u obzir. Tu i tamo bismo se ovlaš dotakli ove teme (npr. ovdje ili ovdje), no vrijeme je da se prestanemo odupirati i priznamo- da, bizarni modni dodaci su IN i čini se da će tako biti još neko vrijeme. Cijela je priča izgleda počela s Jacquemusovim Mini Le Chiquito mikrotorbicama, a čak ni lavina sarkastičnih memeova nije spriječila fashionistice da ih razgrabe, a bome ni druge ozbiljne modne kuće poput Valentina ili Chanela da naprave svoje verzije torbica u koje jedva stane jedna Appleova AirPod slušalica.

Oko torbica se bar možemo složiti da su slatke, no što reći o (više ili manje) svakodnevnim predmetima koji su se sve češće počeli pojavljivati na crvenom tepihu? Uzmimo samo neki dan održane Grammyje na kojima je Billie Eilish nosila nešto nalik kirurškoj masci (s Gucci potpisom), Tyler the Creator spakirani kofer, a Maggie Rogers bocu vode u posebnoj Chanel torbici koja prati oblik boce. I dok pozdravljamo njihove napore da budu pripravni i imaju sve što im treba da se štite od zaraze, redovito hidriraju i po potrebi presvuku, moramo se zapitati je li jedan od razloga iza postojanja ovog trenda medijska pažnja koja nužno slijedi? Možda su celebritiyi skužili da će ih ovi, u najmanju ruku, nekonvencionalni modni dodaci lakše lansirati na modne portale i best (ili weirdest?) dressed liste.

 

Osim predmeta koje nismo navikli gledati na crvenim tepisima i spomenutih mikrotorbica, trend nekonvencionalnih accessoiresa obuhvaća i nove, dosad neviđene, forme pokrivala za glavu. Dokaze za to smo ponovno pronašli među uzvanicima Grammy ceremonije, naime dok je uvijek ekstravanganti Billy Porter nosio šešir s ugrađenim mehanizmom koji ga po želji otvara i zatvara, to jest pokazuje ili skriva lice, Guapdad 4000 je na glavi nosio nešto što nam je najjednostavnije objasniti kao frankensteinovski hibrid durag marame i vjenčanog vela.

 

Nemojte nas krivo shvatiti, nemamo ništa protiv, ako ništa, bar se pregledavajući red carpet reporte  zabavljamo bolje nego ikad. Jedva čekamo Oscare!

 

Piše: L.H.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Najpopularniji high street brend izbacio fantastičnu kolekciju cipela i torbi

Modni dodaci koji će savršeno nadopuniti naše proljetne outfite

Futuristički modeli u najnovijoj kolekciji Diesel satova

Odvažan i buntovan, Diesel ne slijedi trendove - on ih stvara

Balenciaga prodaje torbicu za bocu s vodom koju si rijetko tko može priuštiti

Odjednom nam držati bocu u ruci i nije tako teško...

▲ Povratak na vrh