‘Čuvamo zdrav razum!’ Meghan i Harry napuštaju društvene mreže

12.01.2021.

Nije riječ samo o digitalnom detoxu

Prošlo je godinu dana otkako su princ Harry i Meghan Markle najavili da napuštaju svoje kraljevske dužnosti, a otada su odselili na drugi kontinent, izdali knjigu, potpisali ugovor s Netflixom i lansirali podcast na Spotifyju. I premda je je njihov humanitarni rad u novostečenoj slobodi fokusiran na digitalne medije, na Instagram profilu @sussexroyal nije ništa objavljeno od ožujka, a sudeći prema bliskom izvoru, njihova fundacija Archewell neće imati profil na društvenim mrežama, kao ni oni osobno.

Jedan od glavnih razloga za takav stav je i način na koji su (britanski) mediji i trolleri na društvenim mrežama tretirali Harryjevu odabranicu. “U jednom trenu bila sam najomraženija osoba na svijetu. A osam mjeseci od toga nisam uopće bila u oku javnosti – bila sam na porodiljnom ili s bebom. (…) Jedva sam to podnijela. To je tako užasno da ne možete ni zamisliti kako sam se osjećala. Nije bitno imate li 15 ili 25 godina, ako ljudi o vama govore neistine, to je iznimno štetno za vaše mentalno i emocionalno zdravlje.”, izjavila je Meghan u intervjuu za podcast Teenager Therapy.

Par je poznat po svojem zalaganju za važnost mentalnog zdravlja, koje adresira i u svom podcastu te suradnji s drugim organizacijama, a misao vodilja im je “aktivno suosjećanje”. Iako se čini da je danas život nemoguć bez društvenih mreža, izgleda da su Meghan i Harry odlučili da je mentalno zdravlje na prvom mjestu, te da će poslovni uspjesi govoriti za njih, bez objava na Instagramu i Facebooku.

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kate Middleton izdaje knjigu fotografija o pandemiji

Knjiga 'Hold Still' nastala je u suradnji ljubiteljice fotografije vojvotkinje od Cambridgea i National Portrait Gallery

Nakon odlaska iz kraljevske obitelji princ Harry počinje raditi u start-upu?

Kao mnogi milenijalci, princ Harry radi nekoliko poslova, a opisi nekih od tih radnih mjesta nisu baš najjasniji

Kraj jedne ere: Kako je selfie postao sinonim za selfish… i što pandemija ima s tim

Jeste li primijetili promjenu na društvenim mrežama? Nakon godina probijanja kroz nepregledne gomile fotošopiranih autoportreta, napućene usnice i Bambi eyes počinju nestajati s radara virtualne zbiljnosti. To je vrlo vjerojatno jedina pozitivna stvar koja nam se dogodila u 2020.

Svi imaju stav o najnovijem kraljevskom skandalu: Intervju Meghan i Harryja već utječe na javni diskurs

Nakon što je izjavio da ne vjeruje da je Meghan u Buckinghamskoj palači bila suicidalna i dramatično izašao usred live showa, Piers Morgan više nije voditelj jutarnjeg showa 'Good Morning Britain'

▲ Povratak na vrh