‘Čuvamo zdrav razum!’ Meghan i Harry napuštaju društvene mreže

12.01.2021.

Nije riječ samo o digitalnom detoxu

Prošlo je godinu dana otkako su princ Harry i Meghan Markle najavili da napuštaju svoje kraljevske dužnosti, a otada su odselili na drugi kontinent, izdali knjigu, potpisali ugovor s Netflixom i lansirali podcast na Spotifyju. I premda je je njihov humanitarni rad u novostečenoj slobodi fokusiran na digitalne medije, na Instagram profilu @sussexroyal nije ništa objavljeno od ožujka, a sudeći prema bliskom izvoru, njihova fundacija Archewell neće imati profil na društvenim mrežama, kao ni oni osobno.

Jedan od glavnih razloga za takav stav je i način na koji su (britanski) mediji i trolleri na društvenim mrežama tretirali Harryjevu odabranicu. “U jednom trenu bila sam najomraženija osoba na svijetu. A osam mjeseci od toga nisam uopće bila u oku javnosti – bila sam na porodiljnom ili s bebom. (…) Jedva sam to podnijela. To je tako užasno da ne možete ni zamisliti kako sam se osjećala. Nije bitno imate li 15 ili 25 godina, ako ljudi o vama govore neistine, to je iznimno štetno za vaše mentalno i emocionalno zdravlje.”, izjavila je Meghan u intervjuu za podcast Teenager Therapy.

Par je poznat po svojem zalaganju za važnost mentalnog zdravlja, koje adresira i u svom podcastu te suradnji s drugim organizacijama, a misao vodilja im je “aktivno suosjećanje”. Iako se čini da je danas život nemoguć bez društvenih mreža, izgleda da su Meghan i Harry odlučili da je mentalno zdravlje na prvom mjestu, te da će poslovni uspjesi govoriti za njih, bez objava na Instagramu i Facebooku.

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

5 kraljevskih trikova protiv modnih gafova

Članice kraljevske obitelji drže se najstrožih pravila odijevanja i jako dobro znaju kako spriječiti modni 'faux pas'

Novi poslovni pothvat Meghan Markle: Animirana serija za moćne djevojčice

Vojvotkinja će na novom projektu surađivati s Davidom Furnishem, suprugom Eltona Johna

Filtrirane i editirane fotke na društvenim mrežama mogle bi biti kažnjive

Novi zakon propisuje da se uz obrađene fotografije pojasni kako su točno izmijenjene

Prinčevi William i Harry otkrili spomenik posvećen majci, Lady Di

Skulptura koja je barem privremeno ujedinila kraljevsku braću izazvala je podijeljena mišljenja javnosti

Je li digitalni detox realističan?

Nakon što su u vrijeme lockdowna društvene mreže doživjele porast korištenja od preko 40%, sve se više ljudi, uključujući i brojne celebove odlučuje odmoriti uz ugašeni internet

▲ Povratak na vrh