David Attenborough oborio rekord u broju sljedbenika na Instagramu i zašto je to važno

12.10.2020.

Sir David Attenborough oborio raniji rekord Jennifer Aniston i u manje od 5 sati dostigao milijun sljedbenika

Sir David Attenborough, znanstvenik i TV lice, najpoznatiji je po svom dokumentarnom serijalu Life on Earth, te kao i pisac i narator u dokumentarcima Plavi planet i Planet Zemlja, kao i mnogim drugima koji se bave tajnama života na Zemlji i ekologijom. Nedavno se taj vitalni 94-godišnjak odlučio obratiti publici i na drugim platformama te otvorio Instagram profil koji je u manje od pet sati imao milijun sljedbenika, a u trenutku pisanja ovog teksta ima ih 5.8 milijuna.

Prvi post kojim se obratio široj (i većinom mlađoj) publici bio je upozorenje o klimatskim katastrofama koje se događaju i događat će se u budućnosti: “Kontinenti gore. Ledenjaci se tope. Koraljni grebeni umiru. Ribe nestaju iz oceana, a popis se nastavlja.”

David Attenborough svojim Instagram profilom želi ljude informirati o klimatskim promjenama i pozvati ih na djelovanje protiv ekoloških katastrofa, a s obzirom na rastuću zajednicu pratitelja, očito je da postoji interes, što daje nadu u bolje sutra.

Razloge za optimizam daje i činjenica da se njegov dokumentarac Život na našem planetu u kojem progovara o svom životu, životu na Zemlji i nestanku divljine, koji se trenutno emitira na Netflixu, nalazi na Top 10 najgledanijih Netflix showova u Hrvatskoj.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (davidattenborough)

Pročitajte i...

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

Nema više izlika: Održivost za svačiji ukus

Ni modna industrija nije ostala imuna na globalni zaokret prema održivom stilu života. Štoviše, insajderi se osjećaju pomalo odgovorno jer je općepoznata činjenica da je ta industrija drugi najveći zagađivač prirode na svijetu. Ove dizajnerice trude se to promijeniti...

10 godina nakon smrti slavne pjevačice: Majka Amy Winehouse snima dokumentarac o njezinom životu

'Veselim se prilici da pokažem njene korijene i dublji uvid u stvarnu Amy', izjavila je Janis Winehouse

▲ Povratak na vrh