Dokumentarac ‘Framing Britney Spears’ otkriva nepoznate detalje o njenoj borbi za slobodu

02.02.2021.

Novo poglavlje pokreta #FreeBritney

Već preko 12 godina Britney Spears nema pravo upravljati svojom karijerom, bogatstvom koje je stekla u showbusinessu niti svojim životom. Nakon javnog sloma 2007., sud joj je zakonski dodijelio skrbnika, njezina oca Jamieja, a pjevačica se već se dugo vremena bori protiv te odluke. Slučaj skrbništva nad sada 39-godišnjom Britney pretvorio se u pokret #FreeBritney koji je zapalio društvene mreže, ali i potaknuo rasprave o pravima pojedinaca i psihičkom zdravlju.

Nakon što je u studenom izgubila pravnu bitku kojom se pokušala osloboditi očeve kontrole, 05. veljače na kanale FX i Hulu dolazi dokumentarni film “Framing Britney Spears”, koji producira The New York Times, a otkriva dosad nepoznate detalje o spornom skrbništvu i pravnoj borbi između Britney i njezina oca. Među intervjuiranima za dokumentarac su i njezin aktualni odvjetnik kojeg joj je dodijelio sud, koji tvrdi da se Britney boji svog oca i ne želi nastupati sve dok njezin otac kontrolira njezinu karijeru i imovinu, a o temi su progovorili i odvjetnik kojeg je pokušala angažirati na početku pravne bitke, dugogodišnji obiteljski prijatelj i marketinški menadžer koji je bio zadužen za stvaranje njezina imidža na početku karijere.

Čini se da Britneyina borba za oslobođenje još nije završila, a hoće li joj doprinijeti ovaj dokumentarni film, tek trebamo otkriti.

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Uspon i pad 'anđelica': Priprema se dokumentarac o Victoria's Secret

Nekoć najpopularniji modni show u posljednjih je par godina izazvao brojne kontroverze, a sada ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa

12 road-trip filmova (ako vam već pomalo gori pod petama)

Već miriše na proljeće... Ready to hit the road?

Obožavatelji vs. obitelj: 5 ključnih momenata u dokumentarcu 'Framing Britney Spears'

Kako je pop princeza od samostalne žene koja odlučuje o svojoj karijeri došla u ruke gramzivaca koji je iskorištavaju za osobni profit?

Ikona ili ipak samo žena? Novi dokumentarac o Audrey Hepburn priča novu priču

Što još možemo otkriti o obožavanoj filmskoj divi, a nije već rečeno?

Što je Slow TV i svjedočimo li nekom novom pokretu?

Kako je odjednom poraslo zanimanje za posve "obične" stvari?

Dokumentarac o Fridi Kahlo otkriva nove strane nezaboravne ikone

Iako je među najslavnijim i najprepoznatljivijim umjetnicama cjelokupne povijesti, Frida Kahlo još uvijek krije poneku tajnu svog fantastičnog života

▲ Povratak na vrh