Dokumentarac ‘Framing Britney Spears’ otkriva nepoznate detalje o njenoj borbi za slobodu

02.02.2021.

Novo poglavlje pokreta #FreeBritney

Već preko 12 godina Britney Spears nema pravo upravljati svojom karijerom, bogatstvom koje je stekla u showbusinessu niti svojim životom. Nakon javnog sloma 2007., sud joj je zakonski dodijelio skrbnika, njezina oca Jamieja, a pjevačica se već se dugo vremena bori protiv te odluke. Slučaj skrbništva nad sada 39-godišnjom Britney pretvorio se u pokret #FreeBritney koji je zapalio društvene mreže, ali i potaknuo rasprave o pravima pojedinaca i psihičkom zdravlju.

Nakon što je u studenom izgubila pravnu bitku kojom se pokušala osloboditi očeve kontrole, 05. veljače na kanale FX i Hulu dolazi dokumentarni film “Framing Britney Spears”, koji producira The New York Times, a otkriva dosad nepoznate detalje o spornom skrbništvu i pravnoj borbi između Britney i njezina oca. Među intervjuiranima za dokumentarac su i njezin aktualni odvjetnik kojeg joj je dodijelio sud, koji tvrdi da se Britney boji svog oca i ne želi nastupati sve dok njezin otac kontrolira njezinu karijeru i imovinu, a o temi su progovorili i odvjetnik kojeg je pokušala angažirati na početku pravne bitke, dugogodišnji obiteljski prijatelj i marketinški menadžer koji je bio zadužen za stvaranje njezina imidža na početku karijere.

Čini se da Britneyina borba za oslobođenje još nije završila, a hoće li joj doprinijeti ovaj dokumentarni film, tek trebamo otkriti.

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

britney spears

Britney Spears: 'Ovi dokumentarci o meni su licemjerni'

Britney je izrazila svoj stav o filmovima koji se snimaju o njoj - hoće li je poslušati?

britney spears

U pripremi su još četiri dokumentarca o Britney, jesu li potrebni?

Pomažu li dokumentarci o Britneyinoj borbi za slobodu subjektu koji prikazuju ili je pjevačica ponovno postala objekt kojeg mediji eksploatiraju?

10 godina nakon smrti slavne pjevačice: Majka Amy Winehouse snima dokumentarac o njezinom životu

'Veselim se prilici da pokažem njene korijene i dublji uvid u stvarnu Amy', izjavila je Janis Winehouse

Britney je jako povrijeđena dokumentarcem o sebi: 'Plakala sam dva tjedna...'

Britney fanove počastila još jednom plesnom točkom i iskreno progovorila o svojim osjećajima nakon nedavnog dokumentarca

▲ Povratak na vrh