Kako je Dolly Parton postala humanitarka svjetskih razmjera

19.11.2020.

Svestrana Dolly svijet ne uveseljava samo pjesmom i glumom već i pametnim investicijama

Nakon mjeseci straha, neizvjesnosti i briga, napokon tračak nade – čak dvije kompanije objavile su da cjepivo za Covid-19 pokazuje odlične rezultate u testiranjima. Ubrzo se pokazalo da je za jedno od njih, ono Modernino, djelomično zaslužna i Dolly Parton.

Country zvijezda koja je jednom autoironično izjavila:”Potrebno je jako puno novaca da bi se izgledalo ovako jeftino.”, nije štedjela i još je u travnju donirala milijun dolara Sveučilištu Vanderbilt za istraživanje Covid-19, a dio tog novca iskorišten je za razvijanje Moderna cjepiva. Ni sama Dolly nije bila svjesna da je njezina donacija djelomice zaslužna za razvoj cjepiva protiv Covid-a 19. Također je potaknula fanove na donacije za istraživanje te je dosad skupljeno preko 100 tisuća dolara.

Country kraljica s nekoliko osvojenih Grammyja, glumica višestruko nominirana za Oscara i Zlatni Globus i Guinessova rekorderka sada svojoj listi titula može dodati i one – najpopularnije humanitarke.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Zašto lažne vijesti, mračne istine i teorije zavjere doživljavaju svoje zlatno doba?

Ptice ne postoje, zemlja je ravna ploča, koronavirus je urota Billa Gatesa kojom će nas pretvoriti u šišmiše, a Meghan Markle je robot. Čini se da teorije zavjere ovih dana doživljavaju svoje zlatno doba šireći se osobito među sve mlađim ljudima, a osim što potenciraju sukobe, šire paranoju i dezinformacije, ujedno rapidno uništavaju bliske međuljudske odnose. O čemu je riječ i kako se boriti s prodorom tih iščašenih paralelnih stvarnosti?

dolly parton

Dolly Parton piše roman koji će popratiti i novim albumom

Pjevačica postaje autorica fikcije (i ne sumnjamo, bestselera) koji se najavljuje kao 'triler o mladoj kantautorici u usponu i u bijegu'

Dolly Parton je rekreirala naslovnicu Playboya koju je snimila prije više od 40 godina

Country ikona imala je vrlo originalan poklon za mužev rođendan

Velik odaziv: Više od 80 posto djelatnika hotela Olympia i Olympia Sky se cijepilo

Od 120 zaposlenika u hotelima Olympia i Olympia Sky – cijepljeno čak njih 95!

Preminuo slavni dizajner Alber Elbaz

Svijet je napustio u 59. godini, samo nekoliko mjeseci nakon pokretanja vlastita brenda AZ Factory

john pavlish

Godišnjica prve virtualne izložbe u Hrvatskoj obilježava se - izložbom uživo

Virtualna izložba 'Faces, Places, Spaces' – autorski projekt PRiredba studija i fotografa Johna Pavlisha bit će predstavljena uživo u Galeriji Kranjčar na samu obljetnicu

▲ Povratak na vrh