ELLE intervju: Georges Hobeika

07.03.2020.

S modnim dizajnerom razgovarali smo neposredno nakon pariškog tjedna visoke mode

Georges Hobeika jedan je od najtraženijih dizajnera današnjice. Bez mnogo nametanja osvojio je srca i ormare mnogih svjetskih zvijezda, poput Beyoncé i Jennifer Lopez, ponudivši im specifičan stilski i kreativni izraz te novu misao o modi. Njegovo putovanje od tisuću milja započelo je u Baskinti, pitoresknome planinskom selu u srcu Libanona, zemlje obogaćene različitostima. Uz majku Marie, vlasnicu skromnog krojačkog ateljea, u ranoj mladosti učio je skicirati, krojiti, šivati i tkati. Iako vidno talentiran za modni dizajn, na nagovor oca upisuje studij arhitekture i svoju kreativnost počinje kanalizirati na nešto drukčiji način. Sudbinski ili ne, po izbijanju građanskog rata u Libanonu, kao najstariji od osmero djece, odlazi u Pariz u potrazi za boljim i stabilnijim životom. Tamo počinje raditi u modnoj kući Chanel kao mlađi pripravnik u ateljeu. Nakon samo godinu dana vraća se u Libanon i osniva vlastiti atelje. Kako je vidljivo iz njegova 20-godišnjeg opusa, njegova se estetika razvijala iz dvostruke pozicije. S jedne strane, bio je pod snažnim utjecajem pariških ateljea i vještine izrade odjevnih komada koja je srodna francuskoj metropoli. S druge strane, snažno su ga se dojmile majčina spretnost i kreacije s tragovima libanonske tradicije koje je dizajnirala. U konačnici, sve su njegove kolekcije odraz njegova putovanja u središte sebe, prikaz introspektivnog puta satkanog od različitih životnih, umjetničkih, ali i filozofskih etapa. U svom radu najčešće slavi ulogu cvijeća u modi, potvrđujući time tvrdnju kako je ljudsko nastojanje da dostigne veličanstvo u odijevanju samo simulacija savršene ljepote koja se oduvijek nalazi u prirodi.

 

Razgovor fascinantnog Georgesa Hobeike i naše Amre Zvizdić pročitajte u ELLE tiskanom izdanju za ožujak! 

Pročitajte i...

10 razloga da kupite srpanjsko izdanje magazina Elle!

Novi broj je upravo stigao na kioske i „miriše“ na ljeto. Otkrijte koji će modni trendovi ove sezone dominirati plažama i street style scenom, testirajte svoje beauty znanje u zabavnom kvizu, zavirite u uzbudljiv svijet zagrebačke pjevačice i influencerice Nike Turković i informirajte se koje knjige i serije obavezno ponijeti na more. Elle je sve što vam treba za duplu dozu zabave!

ELLE Intervju: Antoneta Bursac, osnivačica brenda Klarskin

Djevojka rodom iz Trogira čiji se wellness brend prodaje na Net-a-Porteru!

Kratka povijest "summer body" koncepta

Odolijevajući prijetnjama ozonskih rupa i štetnosti UV zračenja, preplanulost je u 20. stoljeću postala obilježje zdravlja i ljepote. Ispruženo, obnaženo, okupano sunčevim zrakama, tijelo je ljeti predmet svih pogleda, no uz ideju prirodnosti i opuštenosti, iza hashtaga "summerbody" kriju se i novi izazovi, društveni imperativi te bolna tiranija idealnog tijela -  čvrstog, preplanulog, zavodljivog. Ljeto nas skida, ali oslobađa li nas zaista?

Poruka zahvale našim vjernim čitateljima

Hvala što ste uvijek uz nas!

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu!

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo i šaljemo vam doma! Čitajte Elle 365 dana u godini! Elle – ljepota je unutra.

▲ Povratak na vrh