Inspiraciju za uređenje doma u retro stilu pronašli smo u novoj kući Else Hosk

elsa hosk
24.03.2021.

Kuća u kojoj supermodel živi s obitelji oaza je prirodnih materijala poput drveta i kamena te probranih dizajnerskih komada

Elsa Hosk prije nekoliko mjeseci preselila je iz New Yorka u Los Angeles, a njezin novi dom je kuća Wilkins slavnog arhitekta Richarda Neutre iz 1949. Ta je kuća gotovo identična replika nikad izgrađene studije za kuću Alpha, inovativnog koncepta doma s naglaskom na eksterijeru, a zamišljena je kao dio četvrti u kojoj susjedi nisu neznanci, već dio zajednice.

Naglasak na zelenilu eksterijera vidljiv je već u jednom pogledu na dnevni boravak koji je gotovo u potpunosti ostakljen i pruža opuštajuć pogled na vrt.

Vidici su sasvim drugačiji od onih koji su se pružali iz Elsinog lofta u njujorškom SoHo-u, ali dašak New Yorka koji se savršeno uklopio u kalifornijsko okruženje unijeli su neki komadi namještaja koje je Elsa preselila iz New Yorka.

Modularna Bernhardt sofa presvučena bijelim bukleom, kao i taburei u istom materijalu i bijeli tepih daju dojam mekoće i prozračnosti, a u kontrastu su s robusnim drvenim stolićima. Ettore Sotsass ogledalo prisutno je i u ovom interijeru, a razdoblje nastanka same kuće naglašavaju pojedini drveni komadi namještaja i detalji poput svijećnjaka i vaza.

Stylish detalji koje će obožavati svi ljubitelji retro chica domu daju toplinu, ali možda je najljepši dio ipak okućnica u kojoj se sastaju zelenilo drveća i plavetnilo neba i bazena, te stvaraju najpoželjniji kutak za opuštanje.

Piše: K.S.

Foto: Instagram hoskelsa

Pročitajte i...

kreativni nered

Kako kaos pretvoriti u udoban i oku ugodan kreativni nered

Kreativni nered može biti stil života, ali kako i zašto uopće nered napraviti kreativnim kad cijeli život težimo tome da stvari dovedemo u red? Dizajnerica interijera Katarina Kavain ima par ideja kako kreativni nered učiniti chic!

Kako urediti dnevni boravak po Feng Shui principu

Gdje živite i kako se osjećate, čini ogromnu razliku u vašoj kvaliteti života. Dnevna soba prostor je u kojem se okupljate vi, članovi vaše obitelji i prijatelji, stoga je važno osigurati da ovaj prostor ima dobar Feng Shui i pruži dobrodošlicu svima koji u njega uđu

chrissy teigen i john legend

Zavirite u bivši dom Chrissy Teigen i Johna Legenda na Beverly Hillsu

I što je za Chrissy najvažnije da njezina raskošna kuća ima?

prima namještaj

Oslobodite svoju kreativnost u uređenju doma uz novi PRIMA Interijeri katalog

Inspirirajte se najnovijim trendovima u uređenju interijera predstavljenim u novom PRIMA katalogu.

Za promjene kojima ćete postići 'wow efekt': 10 trendova u uređenju interijera za 2021.

Što je 'in' ove godine? Dizajnerica interijera Katarina Kavain predstavlja 10 trendova za 2021. godinu

U izolaciji smo sve postale brižne vrtlarice. A evo koja je biljka totalni hit među influencericama!

 Zbog svog je skulpturalnog oblika i impresivna dva metra visine pravi work of art. A kako spada u porodicu smokve, njezino nas lišće asocira na ljetni dan u nekom mirisnom vrtu uz more...

▲ Povratak na vrh