FKA twigs tuži bivšeg dečka Shiu LaBeoufa

15.12.2020.

Hrabri istup pjevačice razotkrio mračnu stranu ljubavne veze

Poznata glazbenica FKA twigs (pravog imena Tahliah Debrett Barnett) otkrila je da je u vezi s poznatim glumcem Shiom LaBeoufom, koja je započela nakon snimanja njegova filma “Honey Boy” i trajala oko godinu dana, proživljavala fizičko, emocionalno i psihičko zlostavljanje. Na tužbu, koju je podnijela u petak, se odlučila nakon što je on odbio njezine molbe da potraži psihološku pomoć. Kako bi zaštitila druge žene, moguće buduće žrtve koje ne znaju u što se upuštaju, potražila je pravnu pomoć, a svoje motive podijelila je i na svom Instagram profilu.

Možda će vas iznenaditi da sam bila u emocionalno i fizički nasilnoj vezi. I meni je to bilo teško procesuirati, jer nikad nisam mislila da bi se tako nešto moglo meni dogoditi. Stoga sam odlučila da je važno o tome progovoriti i pomoći ljudima da shvate da kada ste pod kontrolom zlostavljača ili u nasilnoj intimnoj vezi, ostaviti ga se ne čini kao sigurna ili ostvariva mogućnost. Nadam se da ću dijeljenjem vlastita iskustva pomoći drugima da osjete da nisu sami i kako oni koji brinu da im je draga osoba u nasilnoj vezi mogu pomoći, jer razumijem kako je teško i zbunjujuće znati što učiniti. Statistike o obiteljskom nasilju i nasilnim vezama su šokantne i tijekom Covid-a sam zaista bila tjeskobna znajući koliko je žrtava zatočeno sa svojim zlostavljačima bez mogućnosti za bijeg.

Moja druga najgora noćna mora je podijeliti sa svijetom da sam žrtva nasilja u vezi.

Moja prva najgora noćna mora je da ne kažem nikome, znajući da sam dijeljenjem svoje priče mogla pomoći barem jednoj osobi. – napisala je FKA twigs.

Članak New York Timesa otkriva detalje zlostavljanja koji su bili povod za tužbu. Iako su početak njihove veze obilježili izljevi afekcije, kojima je Shia zadobio njezino povjerenje, kasnije su se zaredali sve ružniji momenti – od prigovaranja, mjerenja koliko puta mu je određenog dana iskazala nježnost, ocrnjivanja njezinih kolega iz njezina kreativna tima koji ju je naveo da posumnja u njih, do ljubomornih ispada, fizičkih nasrtaja i gušenja, prenošenja spolno prenosive bolesti te izazivanja konstantnog osjećaja straha jer je spavao s napunjenim vatrenim oružjem kraj kreveta.

Uz pomoć psihoterapeuta počela je razrađivati plan za izlazak iz tog odnosa, te je postala svjesna koliko ju je psihički slomio. FKA twigs ističe da je baš zbog svoje naizgled povlaštene pozicije i financijskih mogućnosti odlučila progovoriti o obiteljskom nasilju i nasilnim vezama, jer ako se može dogoditi njoj, može se dogoditi svakome. Njezino hrabro priznanje podržali su mnogi pratitelji na Instagram profilu, ali i neke kolegice iz svijeta showbusinessa poput glazbenice Sie, koja je na Twitteru objavila: “I mene je Shia povrijedio. On je patološki lažljivac koji me naveo u preljubnički odnos tvrdeći da je single. Vjerujem da je bolestan i suosjećam s njim i njegovim žrtvama. Samo znajte, ako volite sebe, držite se podalje.”, i dodala, “Volim te, FKA twigs. Ovo je jako hrabro i ponosim se tobom.”

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

'Mislim da smo ubili franšizu': 9 glumaca o najgorim filmovima koje su ikad snimili

Zvijezde imaju par probranih riječi za projekte koji su ispali slavno neslavni

Vječna privlačnost 'wet looka'

Dojam kao da smo upravo izašle iz mora poput Venere već stoljećima golica maštu umjetnika i dizajnera, a jedna mlada grčka kreatorica posljednjih mjeseci osvaja modni svijet

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

wimbledon

Što nose slavni posjetitelji Wimbledona?

Kate Middleton, Sienna Miller i Phoebe Dynevor samo su neke od celebrityja koje uživaju u legendarnom teniskom turniru

laštik

Predivni ukrasi za kosu iz Labina koji imaju dirljivu priču i misiju

Laštik je modni dodatak koji nježno stilizira kosu, ali i pomaže žrtvama obiteljskog nasilja

Ana Pecotić, #SPASIME: 'Naša je misija da žrtve u Hrvatskoj ne moraju prolaziti kroz užas institucionalnog nasilja'

S Anom Pecotić, članicom inicijative #SPASIME porazgovarali smo o teškim, ali važnim temama obiteljskog nasilja i seksualnog zlostavljanja

▲ Povratak na vrh