Gala večer fondacije Vogue Paris

08.07.2015.

„Podržati francusku visoku modu, sačuvati njenu povijest i ostavštinu i na kraju promicati Pariz kao kolijevku visoke mode“, poručila je na večeri urednica francuskog Vogue-a Emmanuelle Alt.

I ove je godine haute couture tjedan u Parizu bio idealna prilika za gala večeru fondacije Vogue Paris. Povod druge po redu ovakve zabave ponovno su nove akvizicije pariškog muzeja Musée de la Mode de la Ville de Paris. Radi se o primjercima francuske modne povijesti koje je muzej kupio uz financijsku pomoć fondacije, a koje će kao vrijedni eksponati u Parizu biti dostupne svim znatiželjnicima.

 

Hamish Bowles

Hamish Bowles

Tory Burch

Tory Burch

Naomi Campbell

Naomi Campbell

 

Kustos muzeja Olivier Saillard naglasio je kako je francuski Vogue odigrao ključnu ulogu u ovoj priči i otvorio muzeju vrata mnogih arhiva pariških couture salona. Na večeri je za muzej prikupljeno 200.000€ koje će muzej moći iskoristiti za kupovinu novih eksponata iz Chanel, Celine, Hermès, Chloé, Fendi, Versace i Givenchy arhiva.

Zajednički cilj je „Podržati francusku visoku modu, sačuvati njenu povijest i ostavštinu i na kraju promicati Pariz kao kolijevku visoke mode“, poručila je na večeri urednica francuskog Vogue-a Emmanuelle Alt.

 

Daria Werbowy i Lara Stone

Daria Werbowy i Lara Stone

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley

 

 

U ugodnoj atmosferi pariške renesansne palače gdje je večera održana uživali su Raf Simons, Alber Elbaz, Tory Burch, Paolo Roversi, Suzy Menkes, Miroslava Duma i brojne druge zvijezde modne i zabavne industrije.

Piše; Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Nadamo se da sjedite jer Raf Simons opet ima velike vijesti

Žene, naše vrijeme je konačno stiglo!

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Raf Simons ponovno surađuje s indie miljenicima

Sprema se suradnja koja će razveseliti fanove dizajnera podjednako kao i fanove dream pop senzacije

▲ Povratak na vrh