Glumačke svađe koje su ušle u povijest pop kulture

14.05.2020.

Iako nitko nikada neće uspjeti nadmašiti razinu prepucavanja i vrijeđanja Bette Davis i Joan Crawford,  kojima je to bio svojevrstan „sport“, mora se priznati da su Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker ušle u najužu konkurenciju novih najzabavnijih neprijateljica…

Kako nam je uopće ova tema pala na pamet? „Krivi“ su Charlize Theron i njezin kolega Tom Hardy koji su nedavno priznali da se 2015., na snimanju filma „Mad Max: Fury Road“, baš i nisu najbolje slagali.  Možda je za to bila kriva nervoza zbog vrućine, jer nije ugodno provesti pola godine u nekoj pustinjskoj zabiti, a još je manje ugodno ući „u cipele“ filma koji svi znaju i obožavaju. “Danas, s pet godina odmaka priznajem da nisam imala dovoljno razumijevanja za Toma i činjenicu da mu vjerojatno nije bilo lako naslijediti nekog tako popularnog i karizmatičnog kao što je Mel Gibson. To je vjerojatno bilo zastrašujuć zadatak, a ja nisam pokazala previše empatije“, ispričala  je Charlize. Ekipa sa seta navodno je još mjesecima nakon snimanja prepričavala njihove prepirke iz kamiona i zategnute odnose, a i Tom je priznao da bi cijelu tu epizodu svog života najradije zaboravio. „Charlize je trebala iskusnijeg partnera, za mene je naprosto pritisak bio prevelik i stvarao mi užasnu nervozu. Volim misliti da bih joj danas, kad sam stariji i ružniji, bio daleko bolji partner“, našalio se Hardy.

Njihove su nesuglasice sa seta, doduše, „kamilica“ u odnosu na podbadanja dvaju starih holivudskih diva-  Bette Davis i Joan Crawford . Neki smatraju da je taj cat fight bila samo mudro osmišljena marketinška akcija, drugi da se doista nisu podnosile zato što su bile – slične. Dobro, Bette je bila mrvicu duhovitija i maštovitija u smišljanju uvreda. „Zašto tako uvjerljivo glumim kučke? Zato što u privatnom životu to nisam. Joan Crawford zato tako sjajno glumi dame!“. Bette je s veseljem smišljala i s novinarima dijelila svoje „bisere“, a nije prestala čak ni nakon što je njezina ljuta konkurentica umrla. „Koji je moj komentar na Joaninu smrt? O mrtvima sve najbolje. Dakle: umrla je, to je dobro!“.

Pitamo se hoće li istu stvar jednog dana izjaviti i Kim Cattrall o Sarah Jessici Parker, jer cijeli svijet zna koliko ju mrzi. Još se tijekom snimanja serije „Seks i grad“ šuškalo kako Kim ne podnosi Sarah, smatrajući da nije fer što ona zarađuje puno više od ostale tri junakinje iz serije, i na njih gleda „s visoka“, da bi svađa s godinama eskalirala i prerasla u otvoreno vrijeđanje. Većinom od strane Kim Cattrall. Kad joj je prije nekoliko godina umro brat, Sarah joj je ostavila poruku sućuti na društvenoj mreži, no to nije pomoglo glumicama da se zbliže već je izazvao još veći razdor. I to javno, na Instagramu, na kojem je Kim napisala: „Moja me majka danas pitala kad će te ta licemjerka Sarah Jessica Parker ostaviti na miru? Tvoji kontinuirani pokušaji da mi se umiliš samo su još jedan bolan podsjetnik na to koliko si i onda i sada bila okrutna. Pa da razjasnim ovo jednom za svagda (ako ti još nije jasno): nas dvije nikad nismo i nećemo biti prijateljice. Ti nisi moja obitelj. Posljednji te put molim da me prestaneš koristiti kako bi ispolirala svoj „nice girl“  imidž”. Hm, možda je Bette ipak dobila ozbiljnu konkurenciju!

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Reinvencije slavnih: Tko su Alexander Nevermind, Kenya Campbell i Lilakoi Moon?

Nomen est omen - kaže stara poslovica. Ususret ovogodišnjim ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionRenvention, istražujemo koji su celebrityji vlastitim reinvencijama bili tako posvećeni da su mijenjali imena čak nekoliko puta.

Najbolji zvjezdani Halloween outfiti 2020

Ova godina puna je "tricks", a vrlo malo "treats", no to nije spriječilo celebove da se dobro provedu kod kuće

▲ Povratak na vrh