Njega kože, vježbanje… Što sve Gwyneth Paltrow napravi prije nego započne dan

gwyneth paltrow
02.04.2021.

Glumica, poduzetnica i kraljica wellnessa priznaje da je 'high maintenance'

Ako se ujutro stignete samo umiti i na brzinu nanijeti kremu (ne zaboravite SPF!), ne očajavajte. Gwyneth otkriva da je nekoć bila ‘tomboy’ i uopće nije marila za beauty rutinu, ali kaže da nikad nije kasno. Danas mnogo više pažnje posvećuje njezi, a od toga je izgradila cijelo wellness carstvo.

Gwyneth ima elaboriranu jutarnju rutinu koja se ne odnosi samo na njegu kože ili makeup već na cjelovitu brigu o sebi. Započinje pranjem zuba, nakon čega napravi svoj omiljeni smoothie od mlijeka od orašastih plodova, bademovog maslaca i proteina, za energiju i potreban unos proteina prije vježbanja.

Zatim slijedi dry-brushing. Gwyneth preporuča malo čvršću četku koja pruža malo otpora, kreće od stopala prema gore, uvijek četka prema srcu, te na taj način pomaže cirkulaciji i pilingu kože.

Svakodnevno meditira s mužem i smatra da je to odličan način za započeti dan jer pomaže razbistriti misli i fokusirati se.

Tek tada kreće njega kože, a Gwyneth, iako se tako ne čini, ipak ne koristi toliko proizvoda pa njezina jutarnja skincare rutina ima samo nekoliko ključnih koraka: piling, serum, hidratantna krema i krema sa zaštitnim faktorom. Za posebne prilike držat će masku na području ispod očiju te napraviti masažu lica. Što se makeupa, preferira zdrav i svjež izgled, pa stavlja samo malo korektora, rumenila, maskaru i balzam za usne.

No ističe da njega kože počinje iznutra, pa je izuzetno važno voditi računa da pijemo dovoljno vode, boravimo na svježem zraku, vježbamo i konzumiramo zdrave i nutritivne namirnice.

Kada bismo prihvatili te jutarnje rituale, vjerojatno bismo se trebali buditi par sati ranije, ali Gwyneth kaže da svatko treba razviti vlastitu wellness rutinu. Kako? Vrlo jednostavno: sjesti, opustiti se i fokusirati te razmisliti što želimo, što nam treba i od toga krenuti.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Pripremite kožu za sunce s dva nova proizvoda koji je štite, njeguju i - štede vaše vrijeme

Olival Professional predstavlja dva nova SPF proizvoda koja možete koristiti svih 365 dana u godini

foreo

Ove godine za Majčin dan svojoj mami poklonite dar – vremena

Premda ne možemo vratiti vrijeme i reći svojim majkama da idu mirno na spavanje jer će sve biti ok, ovim poklonima možemo poništiti učinak besanih noći i dana ispunjenih brigom

eucerin

Eucerin AtopiControl pruža učinkovitu njegu od prvog dana

Koža je naš najveći organ i najuočljiviji pokazatelj zdravlja. Stanje naše kože utječe na naše mišljenje o sebi i na dojam drugih ljudi o nama. Zato problemi s kožom osim fizičkih simptoma često izazivaju i psihičke simptome, a roditeljima je posebno teško kada njihovo dijete pokazuje simptome istog stanja kože.

Nova formula Lancôme kreme za područje oko očiju štiti od onečišćenja i posvjetljuje tamne krugove

U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Dio lica koji iskazuje našu snagu i emocije, također je nježan i osjetljiv.

foreo bear

Sada i vaša koža lica može imati fitness rutinu kako bi ostala čvrsta i zategnuta

Kao i našem tijelu i koži lica je potrebno vježbanje kako bi bila u formi. Srećom, ono ne iziskuje niti skupe tretmane ni puno uloženog vremena, već samo jedan minijaturan pametni uređaj...

▲ Povratak na vrh