Humanitarna akcija Aleksandre Dojčinović. udruge Portal dobrote i hokejaša Medveščaka

10.02.2015.

Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka udružili su snage kako bi prikupili donacije za školske obroke djeci iz obitelji lošijeg imovinskog stanja diljem Hrvatske u kampanji #DaNeBuduGladni humanitarne udruge Portal dobrote

„Udomi me i osiguraj obrok djeci u školama“ riječi su koje bi izgovorili, kada bi naravno mogli govoriti, mali plišani medvjedići točnije plišane medvjedice odjevene u kreacije modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović i snimljene u foto kampanji koja najavljuje nacionalnu humanitarnu akciju udruge Portal dobrote i hokejaša Medveščaka.

Međutim, za njih su u svrhu prikupljanja donacija za školske obroke učenicima iz obitelji lošijeg imovinskog stanja progovorili upravo popularni zagrebački Medvjedi. Naime, hokejaši Medveščaka odlučili su podržati veliku i važnu nacionalnu kampanju „Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno“ humanitarne udruge Portal dobrote čiji je cilj pomoći onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili imaju iznimno niska primanja.

 

Bill Thomas

Bill Thomas

 

Tijekom prosinca hokejaši Medveščaka, slaveći svoju 100. utakmicu u KHL prvenstvu i svoj 100. gol u drugoj klupskoj KHL sezoni, donirali su sredstva za 400 školskih obroka. Svjesni situacije kako je ovo odličan početak, ali ne i dovoljno sredstava za ovu kampanju, Medvjedi su pozvali i svoje prijatelje da im se pridruže. Među prvima kampanji se pridružila poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin Lei Lou tim! Dizajnerica je posebno za ovu akciju dizajnirala 30 ekskluzivnih kreacija i u njih odjenula 30 plišanih Medvjedica.

„Ovo je bio vrlo zabavan i kreativan, mada nimalo lagan izazov za mene i zajedno sa svojim timom uživala sam u stvaranju. Cijelo vrijeme bilo smo vođeni mišlju kako činimo jedno veliko i dobro djelo za naše školarce i bili smo svjesni da je u tom trenutku njihova sreća u našim rukama. Dizajnirali smo 30 modela haljina za Medvjedice koje su ustvari replike naših ‘slavnih’ modela za odrasle i bio je izazov svaki od tih modela prilagoditi na ovu veličinu i pritom paziti na kvalitetu izvedbe“ izjavila je modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i dodala „ Možda sam u početku i bila malo sumnjičava kad su mi rekli da će upravo sami hokejaši osmisliti kampanju za promociju plišanih Medvjedica u Lei Lou kreacijama, no kada sam prvi put čula i vidjela skice njihovih ideja, a zatim vidjela finalne fotografije, ostala sam impresionirana. Nevjerojatno je i predivno da su ti snažni, pa čak i grubi dečki koje gledamo na ledu u svoj onoj opremi i gdje je fizički, grubi kontakt dio svake sekunde njihove igre, osmislili ovako nježne, simpatične i zabavne scene. Doista imaju veliko srce!“.

 

James Wright

 

 

Naime, zadatak hokejaša bio je odabrati ‘svoju Medvjedicu’ i prirediti joj jedno iznenađenje za prvi susret, a koji je zatim svojim aparatom zabilježio mladi fotograf Ivan Pavliš. Hokejaši su tako svoje nove prijateljice, odjevene u kreacije Aleksandre Dojčinović, izveli na čaj, zaigrali s njima partiju karata, nacrtali njihov portret, čitali im bajke, darovali cvijeće, pripremili torte, …

Prodajom 30 plišanih Medvjedica plan je osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskim učenika. Stoga je početna cijena jedne plišane Medvjedice u kreaciji Aleksandre Dojčinović 1.600,00 kuna što odgovara vrijednosti školskih obroka za jedno dijete tijekom jedne cijele školske godine.

Medvjedice su u prodaji od 14.2. – praznika ljubavi, a mogu se kupiti putem stranice www.aukcije.hr na kojoj je svaki donator u mogućnosti ponuditi i veću donaciju i tako osigurati još veći broj obroka, putem facebook stranice udruge Portal Dobrote, putem www.medvescak.com kao i putem facebook stranica KHL MEDVEŠČAK Zagreb i modnog brenda Lei Lou.

Limitirana edicija kalendara s fotografijama iz kampanje po cijeni od 45 kuna, što je jednako vrijednosti tjednog obroka za jednog hrvatskog školarca, bit će u ekskluzivnoj prodaji također od 14.2. i zatim na domaćim utakmicama Medveščaka koje se igraju u Domu sportova 20. i 22. veljače. Kalendar se može naručiti putem facebook stranice udruge Portal Dobrote i KHL MEDVEŠČAK Zagreb.

 

 

Zagrebački Medvjedi, Aleksandra Dojčinović i Portal dobrote zahvaljuju svima koji će kupnjom Medvjedica i kalendara podržati ovu nacionalnu humanitarnu akciju.

Osobne i korporativne donacije za školske obroke u sklopu kampanje ‘Da niti jedno dijete u Hrvatskim školama ne bude gladno’ moguće je uplatiti i direktno na žiro račun Humanitarne udruge Portal dobrote, broj računa HR5924020061500035096 (Erste banka). Vrijednost jednog školskog obroka procijenjuje se na 9,00 kuna.

Fotografije: John Pavlish

Pročitajte i...

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Aleksandra Dojčinović na jednom mjestu okupila švicarsku društvenu elitu i svjetske influencerice

Najtraženija pozivnica u Zürichu bila je ona za otvorenje butika hrvatske dizajnerice

Ruskinja koja je iz naslonjača pokrenula milijunski biznis poručila Hrvaticama da se ne boje uspjeha

Aleksandra Dojčinović i velika ruska poduzetnica Tatyana Bakalchuk u Zagrebu organizirale večeru s povodom, za još petnaest uspješnih hrvatskih poslovnih žena

▲ Povratak na vrh