‘Hvala, ali radije bih umrla nego nosila Crocsice’

02.05.2021.

Victoria Beckham imala je zanimljiv odgovor na dizajnerski dar Justina Biebera

Za osmi rođendan dobila sam (pretpostavljam, skupu) ljubičastu trenirku. Kao vrlo ‘girlie girl’ htjela sam Barbiku, htjela sam ljubičastu haljinu ili lakirane cipele ili knjigu, ali dobila sam trenirku. Pod maminim budnim okom procijedila sam ‘Hvala’ kroz stisnute zube i otišla se igrati. Dva dana kasnije, igrajući se na školskom igralištu, zapela sam za žičanu ogradu i poderala trenirku. Osjećala sam se krivom, ali sam osjetila i malo olakšanje što sada mogu nositi isključivo stvari koje su prošle moj strogi modni sud i uklapale se u estetiku cvijeća i volana.

To nije jedini put kada sam na dar dobila nešto što mi se nije svidjelo: bilo je još odjeće, knjiga s tematikom koja me nije zanimala, nakita koji nikad nisam stavila na sebe, ‘krivih’ lutaka, parfema koje sam proslijedila… Ne kažem da sam uvijek reagirala s oduševljenjem, ali roditelji su ustrajali u tome da uvijek pokažem zahvalnost ljudima koji su se potrudili odabrati mi poklon, čak i kada su sasvim fulali.

Na te me trenutke iz djetinjstva podsjetila situacija kada je neki dan neželjeni poklon dobila Victoria Beckham te imala sasvim drugačiji odgovor. Justin Bieber je sa svojim brendom Drew ostvario kolaboraciju s Crocsom te brojnim celebovima poslao na dar svoj dizajn Crocsica, uključujući i nekadašnjoj Posh Spice, današnjoj ‘posh’ dizajnerici. Usprkos dugogodišnjem treniranju zahvalnosti, njezin me odgovor na dobiveni poklon nasmijao, a njezina iskrenost, iako možda bolna, došla je kao svojevrsno osvježenje.

Poznata po svom besprijekornom stilu čiji su sastavni dio visoke potpetice, Victoria je na svom Instagram profilu postavila anketu i upitala pratitelje treba li nositi dobivene lila klompe. S 57% glasova ipak je, na Victorijino olakšanje, odlučeno da ih neće nositi, a VB rezultate je objavila IG storyjem uz duhoviti komentar: ‘Mislim da bih radije umrla, ali hvala svejedno, @justinbieber’.

Iako ova dizajnerica nije imala razumijevanja za estetiku kolege pjevača-dizajnera, Bieber nema razloga za brigu jer su njegove Crocsice s animiranim likovima već rasprodane. A možda se i unutar Beckhamova kućanstva nađe netko tko bi nosio ovaj par nepoželjne obuće, jer se mlađu generaciju Beckhamovih može vidjeti u Drew komadima.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kraj jedne ere: Kako je selfie postao sinonim za selfish… i što pandemija ima s tim

Jeste li primijetili promjenu na društvenim mrežama? Nakon godina probijanja kroz nepregledne gomile fotošopiranih autoportreta, napućene usnice i Bambi eyes počinju nestajati s radara virtualne zbiljnosti. To je vrlo vjerojatno jedina pozitivna stvar koja nam se dogodila u 2020.

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

Nedostaju vam putovanja? Donosimo mali modni eskapizam u europske metropole

Modne blogerice izravno prenose kulturu gradova u kojima žive svojom estetikom i stilom

▲ Povratak na vrh