‘Izgledaš umorno…’ – Bella odgovorila na komentar koji nitko nikad ne želi čuti

15.02.2021.

U najnovijem izdanju svakodnevne torture nerealnih očekivanja...

Prije nekoliko dana, Bella Hadid objavila je seriju selfieja na svom Instagram profilu s captionom ‘Palestinian and Dutch’, očito se osjećajući lijepo i dobro u svojoj koži, no internet trolleri nikad ne mogu izdržati pa je jedan od komentara koji se prvi pojavljuje pod spomenutim postom: ‘Izgledaš umorno’. Naravno, mogla bih nastaviti scrollati dalje i vidjeti niz komentara koji veličaju Bellinu ljepotu, no ove tri riječi su zaokupile moju pozornost, vjerojatno zato što ih čujem često i u svakodnevnim razgovorima i uvijek se pitam – zašto? Što bi osoba kojoj je taj komentar upućen trebala misliti, osjećati i odgovoriti na taj komentar?

Podsjetimo, Bella Hadid izgleda ovako:

(objavljena fotografija dio je spornog posta)

Kao prvo, ako tako izgleda umorno, želim izgledati umorno 24/7. Kao drugo, žene možda i izgledaju umorno jer jesu umorne. Rasprave s internet trollerima mogu pogubno utjecati na ten i uzrokovati podočnjake, prištiće i bore. Vođenje konstantnih razgovora o svom izgledu i odgovaranju na kritike i komentare koje nisu tražile zaista jest iscrpljujuće, pogotovo ako pomislimo da se muškarci rijetko susreću s istim problemima, a da se percepcija ideala ljepote ne odnosi samo na supermodele i slavne žene u showbusinessu, već se ‘prelijeva’ i na one ‘anonimne’ koje internaliziraju diktate poželjna izgleda.

Jedini djelomično opravdani razlog da se nekome izgovore riječi ‘Izgledaš umorno…’ jest ako iza toga slijedi: ‘…daj da ja napravim to što ti trebaš obaviti, a ti se odmori.’, no i u tom slučaju poželjno je preskočiti prvi dio rečenice.

Bella svom Instagram ‘fanu’ nije ostala dužna, pa je samo kratko odgovorila: ‘Bila sam…upravo sam se probudila…žao mi je da su te moji podočnjaci uvrijedili.’

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram bellahadid

Pročitajte i...

yolanda hadid

Sportski stil majke supermodela Belle i Gigi - Yolande Hadid

Yolanda provodi puno vremena s unučicom, ali njezin stil nimalo ne izgleda kao stereotipni stil jedne bake

Zašto lažne vijesti, mračne istine i teorije zavjere doživljavaju svoje zlatno doba?

Ptice ne postoje, zemlja je ravna ploča, koronavirus je urota Billa Gatesa kojom će nas pretvoriti u šišmiše, a Meghan Markle je robot. Čini se da teorije zavjere ovih dana doživljavaju svoje zlatno doba šireći se osobito među sve mlađim ljudima, a osim što potenciraju sukobe, šire paranoju i dezinformacije, ujedno rapidno uništavaju bliske međuljudske odnose. O čemu je riječ i kako se boriti s prodorom tih iščašenih paralelnih stvarnosti?

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

Kako pletivo može biti seksi: Teško je odoljeti kašmirskom braletteu

Nakon Katie Holmes, u ovom neobičnom spoju donjeg rublja i odjeće za van viđene su i Bella Hadid i Hailey Bieber, a mi smo izdvojili 15 najzanimljivijih komada

bella hadid

Skače, radi akrobacije: Kako se Bella Hadid snašla kao kaskaderka u novoj Muglerovoj reviji

'Obećavam da od Muglera nećete vidjeti dosadnu modu!', tvrdi kreativni direktor Casey Cadwallader

▲ Povratak na vrh