Je li Rihannina nova frizura najveći trend za 2021.?

rihanna
08.05.2021.

Frizura koju su nosile brojne slavne žene simbol je nekonformizma, oslobođenja i snage

Nova frizura je novi početak, a dramatičan rez najčešće znači i dramatičan zaokret. Kratka kosa na ženama kroz povijest je najčešće bila pravi statement, označavala dolazak novog doba, a žene koje su je nosile predvodnicama duha vremena.

Nakon prvog svjetskog rata i pandemije španjolske gripe flapper djevojke ošišale su svoju kosu, nosile kraće haljine ravna kroja i oslobodile duh i tijelo. Tridesetih i četrdesetih moda je ponovno bila konzervativnija, da bi pedesetih dvije glumice vratile kratke, dječačke frizure na velike ekrane i u modu: Audrey Hepburn i Jean Seberg.

Seksualna revolucija šezdesetih i rodna fluidnost u fokus je dovela nove ikone poput Twiggy i Mije Farrow. Osamdesetih kratku su kosu nosile Lady Di, Madonna i Linda Evangelista, kojoj je drastičan rez bio ključan za karijeru u kojoj ‘nije ustajala iz kreveta za manje od 10,000 dolara’, a devedesetih su svi željeli kratke frizure poput Winone Ryder, Gwyneth Paltrow i Halle Berry.

U posljednjih godinu dana smo kratke frizure imali prilike vidjeti na naslovnicama magazina, na zvijezdama poput J. Lo, Due Lipe i Cardi B. Kratku kosu već neko vrijeme nosi i Zoe Kravitz, novu fazu u životu rezanjem kose obilježila je i Demi Lovato, a sada i Riri. Je li nova frizura samo modni statement ili možemo očekivati i neke novitete u životu glazbenice i poduzetnice poput, khm, novog albuma? Koji god da je povod – izgleda fantastično!

A ako razmatrate novu frizuru za novu fazu u životu, možda će vas uvjeriti frizer koji je u filmu Roman Holiday ošišao Audrey i zaključio: ‘Now, is cool.’

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Trendspotting: Sunčane naočale s bijelim okvirima

Rihanna, Gigi i Hailey Bieber obožavaju sunčane naočale s bijelim okvirima, a mi smo izdvojili 10 koje će biti 'točka na i' svakog looka

5 najboljih frizura za valovitu i kovrčavu kosu

Kovrče ne treba ukrotiti već - oblikovati

cardi b

I Cardi B odlučila unovčiti slavu: Pokreće kozmetičku liniju?

Slijedeći primjere iskusnih kolegica, reperica se baca u poduzetničke vode

▲ Povratak na vrh