Jessica Chastain kritičarima ne ostaje dužna

15.05.2017.

Glumica se osvrnula na negativne komentare o svojim ulogama

Jessica Chastain neće se osvrnuti na svaku negativnu kritiku, ali u nedavnom razgovoru s BBC-em, talentirana zvijezda otkrila je kako neke osvrte neće tako lako zanemariti. Konkretnije, nekolicina kritičara lijepu glumicu prozvala je zbog manjka “ženstvenosti” kod njezinih likova.

Glumica je u svojoj karijeri odigrala niz snažnih, hrabrih ženskih likova – posljednji među njima lik je političke lobistice Elizabeth Sloane – i za svaki od njih u nekom trenutku čula je isti, negativni komentar.

“Da, to je dobar lik, ali zašto ne može biti žena, zašto je tako maskulina”, često će stajati u takvim kritikama, ispričala je Chastain. “Želim reći tim ljudima da Elizabeth Sloane je žena i to je ono što je čini ženstvenom”.

“Ženstvenost svako definira za sebe, a reći da ženstvenost znači biti mekan, ljubazan, suosjećajan i slab, a da muževnost predstavlja agresivnost, moć, ambiciju i snagu – ovo je 2017. godina i trebali bismo se odmaknuti od takvih definicija”, nastavila je.

To nije prvi put da glumica progovara o sveprisutnom seksizmu u filmskoj industriji. Nedavno je priznala i kako je na snimanju imala neugodno iskustvo s muškim kolegom koji je nonšalantno pljesnuo po stražnjici.

S njom nema zezancije!

Foto: Profimedia
N.K.

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh