Kako celebi obilježavaju milestone zvan četrdeseti rođendan

23.07.2020.

Slavna brazilska manekenka Gisele Bündchen upravo je navršila 40, ali umjesto da novac potroši na raskošnu zabavu, poput Kate Moss koja je za svoj četrdeseti spiskala 100 tisuća funti, Gisele je povodom svog rođendana odlučila kupiti i posaditi 40 tisuća stabala!

“Moje je srce puno. Ovo je novo poglavlje mog života u kojem ću iskoristiti sve što sam naučila posljednjih 40 godina kako bi ovaj svijet učinila boljim mjestom. Život je doista najveći dar”- konstatirala je popularna manekenka na Instagramu, zahvalivši svojoj obitelji na podršci i fanovima na rođendanskim čestitkama.

Gisele je svoj četrdeseti rođendan odlučila obilježiti gestom koja svjedoči o tome koliko je posvećena zaštiti prirode i koji su joj prioriteti u životu- zamolila je prijatelje i obitelj da se pridruže njezinoj akciji te zajedno posade četrdeset tisuća sadnica stabala koje je kupila, a sve kako bi spasila prašume u Amazoni. Doista lijepa gesta! I dok će Gisele na njezin okrugli četrdeseti rođendan podsjećati fotografije na kojima sa suprugom i djecom sadi stabalca, Reese Whiterspoon svog se – mutno sjeća. Koliko se dobro provela i popila na proslavi četrdesetog svjedoče paparazzo fotke snimljene ispred kluba Warwick u Los Angelesu, na kojima glumica doslovce tetura, pridržavajući se za prijatelje.

Slične, prilično mutne uspomene četrdesetog rođendana ima i manekenka Kate Moss, koja ga je proslavila legendarnim tulumom u svojoj kući u Cotswoldu. Party je bio tematski, tema je bio Glastonbury festival, koštao je preko 100 tisuća funti a gosti su partijali četiri dana u komadu!

Među uzvanicima su bili pjevačica Florence Welch, dizajnerica Vivienne Westwood i glazbenik Noel Gallagher, a osim DJ-a,  zabavljali su ih žongleri vatrom, face painter i vrhunski tarot majstori. Bio je to jedan od rođendanskih tuluma koji se dan danas prepričava, baš kao i onaj glazbenika P Diddyja, koji je svoj četrdeseti proslavio tumumom u njujorškom hotelu Plaza, tema je bila crno-bijelo, a Diddy je navodno samo na bijele orhideje kojima je prostor bio ukrašen potrošio 28 tisuća dolara.

 To je pak „sitnica“ prema više od milijun i pol dolara koliko je na proslavu svog četrdesetog potrošila manekenka Naomi Campbell- slavila ga je punih tjedan dana, zapravo noći, u hotelu Eden Rock u Cannesu, a svaku je večer bio drugi tematski party – od samba festivala na koje su dovedene prave brazilske plesačice, pa do hip hop tuluma na kojem je svoje plesne vještine pokazala Jennifer Lopez. Bio je to, kažu, party za pamćenje.

Piše: Jasmina Rodić
Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

9 fantastičnih filmova o radikalnoj reinvenciji

Od modnih izbora do misaonih obrazaca, sada je vrijeme za promjenu paradigme – donosimo filmofilski watchlist za vašu zimsku reinvenciju pod parolom #FashionReinvention

Spaceship koji je za Naomi Campbell dao izgraditi bivši dečko je (još uvijek) na prodaju

Čini se da jedina privatna građevina koju je projektirala Zaha Hadid ne može pronaći nove stanare

Opsesija čišćenjem (i kako je unovčiti)

Kako postići da stan nakon velikog jesenskog čišćenja zaista ostane tako organiziran?

Tri zlatna pravila Gisele Bündchen za zdravo tijelo i um

Osnovni recept za ljepotu, zdravlje i sreću jedne od najslavnijih modelki na svijetu

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

▲ Povratak na vrh