Kako Halle Berry izgleda tako fantastično u 50-ima?

12.06.2021.

Spoiler alert: nisu samo geni u pitanju, već težak rad

Oskarovka Halle Berry je navršila 55 godina, no za nju kao da je vrijeme stalo. Uskoro na Netflix stiže novi film, Bruised, u kojem glumi MMA borkinju, što je iziskivalo intenzivne treninge koji su se temeljili na borilačkim vještinama i boksu, no to za Halle nije predstavljalo preveliki problem. S obzirom da je postala mama u 40-ima, glavna motivacija joj je što duže ostati mladolika i zdrava kako bi provela što više vremena s djecom, a s obzirom da boluje od dijabetesa tipa 2, pazi na prehranu i svakodnevno vježba.

Najviše voli full body workout i vježbe temeljene na borilačkim vještinama. Svakodnevno izvodi plank, te se naprosto trudi što duže zadržati u tom položaju (ah, kad bi samo bilo tako jednostavno kao što zvuči). Zatim vježba cirkularne treninge koji uključuju iskorake s utezima na gležnjevima i čučnjeve, obožava preskakanje užeta (1500 preskoka!), a za opuštanje i istezanje – jogu. Vjeruje da vježbanje nije važno samo za fizičko već i psihičko zdravlje, pa je to jedan od razloga zašto je lansirala vlastitu liniju odjeće i opreme za vježbanje i wellnes re-spin.

No, svakodnevno vježbanje nije jedini razlog čvrstog tijela Halle Berry: vrlo važnu ulogu pridaje i prehrani. Prehranu bazira na proteinima i zdravim masnoćama te lisnatom povrću, a unosi malo ugljikohidrata. Dan započinje vodom s dodatkom malo limuna, ali jedne se stvari ipak nije mogla odreći, a to je vino. Nakon konzultacija s liječnikom, s vremena na vrijeme dozvoli si taj gušt od čaše vina, ali i tada pazi da ima manje šećera i nema sulfata.

No kako fokus ne bi bio samo na fizičkom, vodi računa i o svom mentalnom zdravlju pa svakodnevno meditira i vodi dnevnik radosti. Čini se da je Halle Berry pronašla ne samo tajnu mladolikog izgleda već utjelovljuje staru izreku – u zdravom tijelu, zdrav duh.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram halleberry

Pročitajte i...

Kako ostati fit na zabavan način

Vrijeme je da se prisjetite nekadašnjih vještina i stanete na - role!

nove frizure

Novi lookovi Selene Gomez i Halle Berry

Jesmo li spremni za ovako drastične promjene imidža?

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

oscari 2021

Što su nosile zvijezde na sinoćnjim Oscarima?

Pobjednici nas nisu previše iznenadili, a glamurozni lookovi?

Ususret ovogodišnjim Oscarima, prisjetili smo se nekih od najljepših lookova

Ove nedjelje očekuje nas novi/stari crveni tepih, a tom prigodom prisjećamo se 30 fantastičnih lookova iz novije i starije povijesti Oscara

'Mislim da smo ubili franšizu': 9 glumaca o najgorim filmovima koje su ikad snimili

Zvijezde imaju par probranih riječi za projekte koji su ispali slavno neslavni

▲ Povratak na vrh