Kako Halle Berry izgleda tako fantastično u 50-ima?

25.01.2021.

Spoiler alert: nisu samo geni u pitanju, već težak rad

Oskarovka Halle Berry je navršila 55 godina, no za nju kao da je vrijeme stalo. Uskoro na Netflix stiže novi film, Bruised, u kojem glumi MMA borkinju, što je iziskivalo intenzivne treninge koji su se temeljili na borilačkim vještinama i boksu, no to za Halle nije predstavljalo preveliki problem. S obzirom da je postala mama u 40-ima, glavna motivacija joj je što duže ostati mladolika i zdrava kako bi provela što više vremena s djecom, a s obzirom da boluje od dijabetesa tipa 2, pazi na prehranu i svakodnevno vježba.

Najviše voli full body workout i vježbe temeljene na borilačkim vještinama. Svakodnevno izvodi plank, te se naprosto trudi što duže zadržati u tom položaju (ah, kad bi samo bilo tako jednostavno kao što zvuči). Zatim vježba cirkularne treninge koji uključuju iskorake s utezima na gležnjevima i čučnjeve, obožava preskakanje užeta (1500 preskoka!), a za opuštanje i istezanje – jogu. Vjeruje da vježbanje nije važno samo za fizičko već i psihičko zdravlje, pa je to jedan od razloga zašto je lansirala vlastitu liniju odjeće i opreme za vježbanje i wellnes re-spin.

No, svakodnevno vježbanje nije jedini razlog čvrstog tijela Halle Berry: vrlo važnu ulogu pridaje i prehrani. Prehranu bazira na proteinima i zdravim masnoćama te lisnatom povrću, a unosi malo ugljikohidrata. Dan započinje vodom s dodatkom malo limuna, ali jedne se stvari ipak nije mogla odreći, a to je vino. Nakon konzultacija s liječnikom, s vremena na vrijeme dozvoli si taj gušt od čaše vina, ali i tada pazi da ima manje šećera i nema sulfata.

No kako fokus ne bi bio samo na fizičkom, vodi računa i o svom mentalnom zdravlju pa svakodnevno meditira i vodi dnevnik radosti. Čini se da je Halle Berry pronašla ne samo tajnu mladolikog izgleda već utjelovljuje staru izreku – u zdravom tijelu, zdrav duh.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram halleberry

Pročitajte i...

Ljeto se bliži, a vi izbjegavate ogledalo? Vježbajte kao Beyonce i Mark Wahlberg u F45

Znate li da u Zagrebu postoji dvorana Marka Wahlberga za funkcionalne treninge?

Kako ostati fit na zabavan način

Vrijeme je da se prisjetite nekadašnjih vještina i stanete na - role!

10 nezaboravnih haljina koje su od žena stvorile ikone

Lansirale karijere, napretke u tehnologiji, uzrokovale nebrojene kartice teksta i internetske rasprave, proslavile dizajnere koji su ih osmislili... tko bi rekao da sve to mogu - haljine

Po uzoru na Kate ili Meghan - koji vam stil vježbanja više odgovara

Dvije vojvotkinje, dva sasvim različita pristupa fitnessu

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Početničke pogreške pri skidanju kilograma

Ako se želite vratiti u formu ovo su stvari na koje morate pripaziti

▲ Povratak na vrh