Kako je Elon Musk podržao Kanyeovu kandidaturu za predsjednika… i predomislio se

10.07.2020.

Podrška je trajala puna tri dana, što nije zanemarivo, s obzirom na sve

Potvrđeno je – s ovom smo godinom ušli kompletno u paralelni univerzum u koji klizimo zbog svoje nepažnje već neko vrijeme i sada više stvarno ne znamo što da radimo. Pandemija, potres, požari, nemiri, a sada i dugonajavljivana kandidatura Kanyea Westa za predsjednika SAD-a. Jesmo li iznenađene? Nimalo. Je li on najmanje suvisla osoba koja se ikada kandidirala za predsjednika? Pa ne. Bi li mogao pobijediti? Doslovno smo svjedočile i goremu, ali bilo bi sjajno da se taj trend ne nastavi u zemlji koja je doslovno najmoćnija i najopasnija na svijetu.

E sad, kao što vjerojatno znate ako dovoljno posvećeno prebivate na internetima, Kanye West i Elon Musk su prijatelji. Nećemo se sada zabavljati nagađanjima o svim načinima na koje to može poći po krivu i držat ćemo se toga da kad poziraju zajedno, izgledaju ovako:

Kao što je netko u Twittersferi već precizno izrazio, izgledaju otprilike kao da su nam došli reći: «Mama kaže da sad mi smijemo igrati Xbox». (Grimes izgleda super u odrazu na staklu, doduše.) Ne možemo tvrditi da je ovo materijalni dokaz za naš slučaj, ali opet nekako… nije da nije. Ljudi s tako malo samosvijesti ne bi trebali upravljati ničim značajnijim od joysticka, a njih dvojica već imaju ogromnu moć. Ali biste li im povjerili nuklearno naoružanje? Ne biste.

Kad je Ye prvi put obznanio svoju kandidaturu, svijet je odjeknuo u kolektivnom facepalmu, ali kao što to biva, našlo se i entuzijasta. Dakako, Kim K je uz muža, a «puno podršku» dao mu je i njegov Xbox buddy. Da se razumijemo, Kanye je otkačen i, naravno, potpuno nekvalificiran za politiku, a podrška Trumpu u MAGA šilterici višestruko je loš potez, ali pustimo sad to. On je i čovjek koji je svojedobno objasnio kako je ropstvo bilo «izbor» i kako je borba protiv rasizma pitanje «mentaliteta žrtve». Također je rekao da su klinike za reproduktivno zdravlje Planned Parenthood «bjelački suprematisti smjestili u gradove da rade posao Đavla» i snažno zauzeo poziciju protiv abortusa. Btw, i protiv cijepljenja. Tu je čak i Musk malo zatreptao.View this post on Instagram

#elonmusk

A post shared by Elon Musk (@elonmuskx) on

Cijela je priča prilično bizarna i, kao što je to uvijek slučaj kad pričamo o Kanyeu, sve je puno rečenica koje djeluju kao tajna enkripcija, ili potpuna besmislica (potonje je vjerojatnije). Kanye se već godinama prijeti kandidaturom i dosad ideju nije proveo u djelo, ali hej, Vision2020 je ovdje. Nije da nemamo prečih tema, ali ova nas je godina naučila da ničemu ne prilazimo olako. Je li uopće moguće da se Ye uključi u izbore koji su za jedno svega četiri mjeseca? Iskreno, ove godine, stvarno ne znamo. Možda. Sve je moguće. Ali nadajmo se da će ga u međuvremenu nešto drugo preokupirati pa nećemo ni morati razmišljati o tome. Čak i bez njegova ludila u utrci, stvari ne slute na dobro.

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Umjetnica u obitelji Kardashian

Ni umjetničko izražavanje, kad su Kardashiani u pitanju, ne može proći bez kontroverzi

Cancel culture - osvetnička sila od koje strepi elita

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

Šuškanja sve glasnija: Još jedan high-profile razvod na horizontu?

Nije nužno iznenađenje, ali kraj Kimyea obilježit će kraj ere…

Kim Kardashian - kraljica minimalizma? Zavirite u dom Kim i Kanyea koji pomiče granice

Iako je njihov stil života grandiozan i maksimalistički, dom Kim i Kanyea je hram minimalizma

Kanye West: šef iz pakla ili žrtva laži?

Glazbenik Kanye West zaprijetio je tužbom bivšem tjelohranitelju jer je otkrio ne baš laskave detalje o njegovom karakteru. Navodno je West svojim zaposlenicima branio da nose odjeću jarkog printa..i da gledaju u smjeru njegove žene.

▲ Povratak na vrh