Kako je Justin Theroux glumio dvije različite uloge u Sex & the City

14.08.2019.

Nije deja vu, sve je to Justin

U dubinama S&TC fandoma, godinama se provlači pitanje kako je i zašto Justin Theroux u seriji odigrao dvije različite gostujuće uloge. Jesmo li nešto pogrešno vidjele? Je li to ista osoba? Je li to pogreška? Znači li nešto? Jesu li zaboravili? Zašto su ga pobogu zaposlili dvaput, za dvije različite uloge i onda zadržali samo po jednu epizodu? Nismo nužno gubile san od ovoga pitanja, no nekako nam je drago da je napokon isplivalo kakvo-takvo objašnjenje za tu devijaciju.

 

 

Seks i grad je zaposlio obilje glumaca koji su satelitirali oko centralne četvorke srcolomki, te su se neki zadržali svega nekoliko minuta, dok su se drugi vraćali sezonama, a većina se muških uloga teško može doživjeti osobito laskavima, što ujedno seriju čini toliko uvijek iznova zabavnom. Tako je Justin najprije glumio pisca u usponu po imenu Jared, u epizodi The Monogamists, koji je nosio napadnu odjeću s uzorcima i ogrlicu od… zubiju?

 

 

Arogantan i iritantan, Jared ubrzo iščezne, no Justin se ponovno pojavi nekoliko epizoda kasnije, ovoga puta reinkarniran u ulozi drugog pisca, smirenog i šarmantnog Vaughna Wysela, koji nosi crno s naočalama tankih okvira, u epizodi naslovljenoj Shortcomings. Nažalost, Vaughn ima problem s preuranjenom ejakulacijom o kojemu ne želi razgovarati, a Carrie je više zaljubljena u njegovu obitelj, koja kao da je ispala iz nekog filma Woody Allena. I tako je Vaughn otišao u nepovrat!

 

 

Dakle, vratimo se pitanjima kako i zašto. Prema riječima samoga Therouxa: “Seks i grad je bila jedna od onih serija koje bi iskoristile sve raspoložive glumce u prvih par sezona, pretpostavljam. Nešto kao Zakon i red. To je kao obred inicijacije – moraš odraditi Seks i grad.” Zadovoljne? Ni mi. Uostalom, Justin se nikada nije pojavio u seriji Zakon i red, možda to zato što je odradio duplu šihtu u Seks i grad. Možda se čovjeku pomiješalo – zakon, seks, grad, red…? Bilo kako bilo, showrunneri su mu pristupili s prijedlogom da igra drugu ulogu i on je spremno prihvatio: “Rekli su, ‘Pa morat ćemo smisliti način kako da izgledaš drugačije’ i onda smo zaključili: ‘Hajde da mi samo obrijemo glavu da imam kratku kosu’. I tako sam uronio u ulogu!” I ne zaboravimo naočale te drugačiji styling – taman dovoljno razlike da vam se učini da ste to lice već vidjele, ali ga ne možete smjestiti. No eto, s minimalno zadovoljstva, i taj je misterij doveden svome kraju.

 

Piše: A.F.
Fotografije: Profimedia/ Sex&TheCity stills

Pročitajte i...

U pripremi je serija o Audrey Hepburn, a nas baš zanima tko će je utjeloviti...

Sjaj slavne zvijezde i interes za njezin lik i djelo ne jenjavaju

Drži nas na ledu: Chris Noth na glasine o vraćanju u 'Seks i grad' odgovorio u stilu Mr. Biga

Baš kao Carrie Bradshaw u svim sezonama, pokušavamo dešifrirati ambivalentne poruke Mr. Biga

Katherine Heigl se vratila pred kamere i rekla što misli o epitetu 'teška' koji su joj nadjenuli u Hollywoodu

Katherine Heigl zvijezda je nove serije 'Firefly Lane' i filma 'Fear of Rain'

Doznali smo kako će u rebootu objasniti zašto Samanthe nema u 'Seksu i gradu'. Već nam nedostaje...

Naslov 'And Just Like That...' kojim je najavljeno novo poglavlje slavne serije objašnjava antiklimaktičan razlog zbog kojeg Samantha više nije dio slavne četvorke

▲ Povratak na vrh