Kako se slavne ljepotice nose s „crnim“ mislima u vrijeme pandemije

15.05.2020.

Otkako je onaj bolesni šišmiš zalepršao krilcima u Wuhanu (ako vjerujete u tu teoriju), ne spavate mirno. Noću vam se svakojake negativne misli roje po glavi, vrtite se po krevetu i razmišljate jeste li jedino vi na rubu paničnog napada zbog svega? Niste, i Dakota Johnson je!

U nedavnom intervjuu za jedan modni časopis, slavna je glumica otkrila koliko ju je korona virus preplašio, dodatno pogoršavši njezino krhko mentalno stanje. „Konstantno razmišljam o stanju u svijetu. Te me misli noću često drže budnom, moj mozak odlazi na najmračnija moguća mjesta…“ , priznala je Dakota, koja se još od puberteta bori s anksioznošću i depresijom. No, naučila se, dodaje, nositi sa svojim negativnim mislima. „Ne dopuštam im da me preplave. I ne želim njima opterećivati druge“.


I trudna pop zvijezda Katy Perry trenutno prolazi vožnju na emocionalnom rollercoasteru, što zbog uzburkanih hormona, što zbog pandemije. „Ponekad ne znam čega se više užasavam, mogućnosti da obolim od korona virusa ili valova depresije koji su me preplavljivali tijekom karantene“.

Možda joj može pomoći trik kojim glumica Emma Stone tjera svoje crnjake iz glave. „Zovem to mentalnim bacanjem smeća. Kad shvatim da mi se u glavi nakupila previše strahova i negative, uzmem olovku i sve ih zapišem na papir. Koji nakon toga ne čitam nego bacim u smeće i taj ih se način simbolički otarasim.“

Glumica Margot Robbie također se služi pisanjem kao psihoterapijom, ali umjesto loših, zapisuje sve dobre i pozitivne stvari u svom životu. „Kad sam loše, bacim pogled na tu listu lijepih stvari koje su mi se desile ili nečeg što tek planiram napraviti, kao i stvari na kojima sam zahvalna, i odmah sam bolje volje“. Nije loša ideja, zar ne?

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Celebi s bizarnim hobijima

Svi smo čitali o kolekciji noževa Angeline Jolie, no jeste li znali da se Johnny Depp igra s Barbikama, Orlando Bloom skuplja Lego građevine a Paris Hilton hvata žabe po svom imanju.

Preuređujete dom, ali niste sigurni oko boja? Ovaj kviz sparit će vašu osobnost s kuriranom paletom nijansi

Samo pet minuta vašeg vremena dijeli vas od personalizirane palete boja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za preuređenje doma

Otkako je interneta i lažnih profila na Facebooku, body shaming doživljava procvat. No ove slavne žene uzvratile su udarac...

Predebela si, premršava si, predlakava si, imaš preravnu stražnjicu, nemaš grudi, a odnedavna ovom popisu možemo dodati i „pretrudna si“ (ako ste gledali „Nedjeljom u dva“, znate o čemu govorimo)... posramljivanju žena zbog izgleda tijela kao da nema kraja, ali ove su se dame sjajno obračunale sa svojim kritičarima

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

Milenijalci ovisni o igli estetskog kirurga

Nije samo generacija 40+ zabrinuta što zbog karantene ne može u posjet svom estetskom kirurgu.  Inspirirani društvenim mrežama i odlučni oko ideje da su prirodni izgled i retorika "manje je više" precijenjeni, milenijalci se sve masovnije okreću novim kodovima fizičkog izgleda à la carte. Rezultat? Prošle su godine prvi put brojem estetskih zahvata nadmašili generaciju između 50 i 60 godina!

▲ Povratak na vrh