Kako se slavne ljepotice nose s „crnim“ mislima u vrijeme pandemije

15.05.2020.

Otkako je onaj bolesni šišmiš zalepršao krilcima u Wuhanu (ako vjerujete u tu teoriju), ne spavate mirno. Noću vam se svakojake negativne misli roje po glavi, vrtite se po krevetu i razmišljate jeste li jedino vi na rubu paničnog napada zbog svega? Niste, i Dakota Johnson je!

U nedavnom intervjuu za jedan modni časopis, slavna je glumica otkrila koliko ju je korona virus preplašio, dodatno pogoršavši njezino krhko mentalno stanje. „Konstantno razmišljam o stanju u svijetu. Te me misli noću često drže budnom, moj mozak odlazi na najmračnija moguća mjesta…“ , priznala je Dakota, koja se još od puberteta bori s anksioznošću i depresijom. No, naučila se, dodaje, nositi sa svojim negativnim mislima. „Ne dopuštam im da me preplave. I ne želim njima opterećivati druge“.


I trudna pop zvijezda Katy Perry trenutno prolazi vožnju na emocionalnom rollercoasteru, što zbog uzburkanih hormona, što zbog pandemije. „Ponekad ne znam čega se više užasavam, mogućnosti da obolim od korona virusa ili valova depresije koji su me preplavljivali tijekom karantene“.

Možda joj može pomoći trik kojim glumica Emma Stone tjera svoje crnjake iz glave. „Zovem to mentalnim bacanjem smeća. Kad shvatim da mi se u glavi nakupila previše strahova i negative, uzmem olovku i sve ih zapišem na papir. Koji nakon toga ne čitam nego bacim u smeće i taj ih se način simbolički otarasim.“

Glumica Margot Robbie također se služi pisanjem kao psihoterapijom, ali umjesto loših, zapisuje sve dobre i pozitivne stvari u svom životu. „Kad sam loše, bacim pogled na tu listu lijepih stvari koje su mi se desile ili nečeg što tek planiram napraviti, kao i stvari na kojima sam zahvalna, i odmah sam bolje volje“. Nije loša ideja, zar ne?

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Osjećate li se kao uljez u vlastitom životu?

Imate li katkad dojam da se ponašate i osjećate poput varalice koji više pokušava uvjeriti sebe nego druge da zna što čini?

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

Jesu li Dakota Johnson i Chris Martin zaručeni? (Zar to ne bi bilo divno?)

Prvo nam je za oko zapela predivna Gucci haljina, a zatim golemi prsten

▲ Povratak na vrh