Kendall mora platiti pozamašnu svotu zbog prevare s Fyre festivalom

12.06.2020.

Prevareni followeri barem su djelomično istjerali pravdu

Nakon što su o potpunom fijasku Fyre festivala snimljena dva dokumentarca, glavni organizator Billy McFarland služi šestogodišnju kaznu u njujorškom zatvoru, a sudski sporovi se i dalje vode. Posljednje novosti oko slučaja su da je Kendall Jenner pristala platiti odštetu od 90,000 američkih dolara zbog Instagram posta u kojem je dala naslutiti da će na festivalu nastupiti Kanye West i da će se event, u svom svojem ekstravagantnom luksuzu, zaista i održati. Time je navela stotine i stotine followera da kupe karte, a budući da post za koji je primila honorar od 275,000 dolara nije označila kao plaćenu promociju, dio krivnje snosi i ona. Osim Kendall, festival su promovirale i Emily Ratajkowski, Bella Hadid i Hailey Bieber no o njihovim slučajevima još nemamo novih informacija.

Za slučaj da ste zaboravili o čemu je riječ, 2017. godine se na Bahamima trebao održati jedan od “najglamuroznijih“ festivala ikada, i to u organizaciji poznatog repera Ja Rulea i spomenutog McFarlanda. Festival se na kraju nije održao, a zbunjeni posjetitelji koji su iskeširali ogromne svote umjesto privatnih jetova dobili su komercijalne letove, umjesto luksuznih smještaja od 5 zvjezdica šatore s vodom natopljenim madracima, i umjesto privatnog chefa one tužne sendviče čije su fotografije obišle cijeli svijet. Sve je, kao što znate, na kraju završilo u suzama, tučnjavama i tužbama.

Fyre Festival danas je simbol “scammerske” kulture i smatra se jednom od najvećih prevara stoljeća, što, ako je vjerovati stranim izvorima, ne sprječava McFarlanda da iza rešetaka planira održavanje drugog izdanja neslavnog festivala.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Najzanimljivija prostorija u kući Kendall Jenner

Antikviteti i svjetlosne instalacije, zlatna kada i drveni stol - mnogo je detalja u domu slavnog modela koji privlače pažnju, no jedna soba nas je oduševila

Predmet žudnje: House of Sunny "Hockney" haljina

Ni Kendall joj nije mogla odoljeti...

Celebrity restoranska etiketa: njujorška hostesa otkriva ponašanje zvijezda A-liste

Od Kylie do Beyoncé, viralni TikTok video podijelio je stroge ali pravedne ocjene s obzirom na to kako se zvijezde ponašaju kada misle da ih nitko ne vidi

Zamislite da vam je prijateljica Kylie Jenner. Ova ekipa to ne mora zamišljati…

Bilo koji fan obitelji Kardashian- Jenner, ma zapravo bilo tko tko ima pristup internetu, znao bi bez muke nabrojati imena svih šest sestara iz slavne reality obitelji. One su mega popularne, mega bogate i navodno mega divne prema svojim prijateljima. Toliko divne da je Kimin BF Jonathan Cheban zaprijetio kako bi, u slučaju da ju netko počne ogovarati, „od drag queena posudio cipele s najvišom potpeticom i gađao zločinca“.  To se zove odanost!

Kendall i sestre Hadid u divnoj Burberry kampanji

Je li ovo "it" kampanja sezone proljeće/ljeto 2020.?

Najbolji modni Insta postovi godine

10 fashion postova koji su obilježili godinu na izmaku

▲ Povratak na vrh