Kendall mora platiti pozamašnu svotu zbog prevare s Fyre festivalom

12.06.2020.

Prevareni followeri barem su djelomično istjerali pravdu

Nakon što su o potpunom fijasku Fyre festivala snimljena dva dokumentarca, glavni organizator Billy McFarland služi šestogodišnju kaznu u njujorškom zatvoru, a sudski sporovi se i dalje vode. Posljednje novosti oko slučaja su da je Kendall Jenner pristala platiti odštetu od 90,000 američkih dolara zbog Instagram posta u kojem je dala naslutiti da će na festivalu nastupiti Kanye West i da će se event, u svom svojem ekstravagantnom luksuzu, zaista i održati. Time je navela stotine i stotine followera da kupe karte, a budući da post za koji je primila honorar od 275,000 dolara nije označila kao plaćenu promociju, dio krivnje snosi i ona. Osim Kendall, festival su promovirale i Emily Ratajkowski, Bella Hadid i Hailey Bieber no o njihovim slučajevima još nemamo novih informacija.

Za slučaj da ste zaboravili o čemu je riječ, 2017. godine se na Bahamima trebao održati jedan od “najglamuroznijih“ festivala ikada, i to u organizaciji poznatog repera Ja Rulea i spomenutog McFarlanda. Festival se na kraju nije održao, a zbunjeni posjetitelji koji su iskeširali ogromne svote umjesto privatnih jetova dobili su komercijalne letove, umjesto luksuznih smještaja od 5 zvjezdica šatore s vodom natopljenim madracima, i umjesto privatnog chefa one tužne sendviče čije su fotografije obišle cijeli svijet. Sve je, kao što znate, na kraju završilo u suzama, tučnjavama i tužbama.

Fyre Festival danas je simbol “scammerske” kulture i smatra se jednom od najvećih prevara stoljeća, što, ako je vjerovati stranim izvorima, ne sprječava McFarlanda da iza rešetaka planira održavanje drugog izdanja neslavnog festivala.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Široke bež hlače su novi 'it' komad

Nose ih Jennifer Lawrence, Rosie Huntington Whiteley, Haim...

baloner

Kako stilizirati baloner po uzoru na top modele?

Baloner je vječni komad koji ide na apsolutno sve i idealan je za ovo promjenjivo vrijeme, a kako ga nositi ovog proljeća, pokazale su Gigi, Kendall i drugi modeli

Kendall Jenner najavila povratak 'tube' topa

Možda najjednostavniji komad garderobe koji je vladao lookovima početkom 2000-ih ponovno je 'in'

Neodoljivi prsluci za proljeće: Odabrali smo 13 najljepših

Nose ih Bella Hadid, Kendall Jenner, Harry Styles, a sada i mi!

▲ Povratak na vrh