Kim Kardashian odgovorila je na kritike kako je naziv njezinog novog brenda uvredljiv

01.07.2019.

Zašto se kritičari bune?

Kardashian West je odgovorila na kritike koje je dobila nakon što je odlučila imenovati svoju novu liniju odjevnih predmeta Kimono. Mnogi pratitelji na društvenim mrežama kritizirali su Kardashian zbog toga što je odabrala ime koje ima poseban kulturni značaj i vrijednost za stanovnike Japana.

 

 

“Razumijem i duboko poštujem značaj kimona u japanskoj kulturi i ne planiram dizajnirati ili kreirati odjeću koja bi na bilo koji način podsjećala na japansku tradicionalnu odjeću”, rekla je Kardashian West.

Odlučio sam imenovati svoju tvrtku Kimono bez namjere da rastavim riječ od njenih japanskih korijena, već da stavim naglasak na ljepotu i detalje koji ulaze u odjeću.

 

 

„Podnošenje zahtjeva za izdavanje zaštitnog znaka je izvorni identifikator koji će mi omogućuje upotrebljavanje riječi kao naziva linije odjeće za oblikovanje tijela i linije donjeg rublja, ali ne isključuje ili ograničava nikoga, u ovom slučaju, od izrade kimona ili upotrebe riječi kimono u odnosu na tradicionalnu odjeću. Moj brend je izgrađen s naglaskom na inkluzivnost i raznolikost kao jezgru poslovanja i ja sam nevjerojatno ponosna na ono što dolazi.” nadodala je Kim.

Podsjetimo se, Kim je nedavno objavila svoju liniju odjeće za oblikovanje tijela koja bi trebala omogućiti ženama da dobiju savršenu figuru.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kimono: Novo lice japanskog klasika

Dinamična povijest kimona kao fokus nove izložbe londonskog muzeja Victoria & Albert

Što su Kim K i Kanye napravili u tajnosti?

Poseban događaj za poznati par

Kim Kardashian lansirala drugu SKIMS kolekciju

Hoće li nova kolekcija ponoviti uspjeh prve?

▲ Povratak na vrh