Kim Kardashian studira pravo već godinu dana kako bi postala odvjetnica

11.04.2019.

Iako nije upisala pravni fakultet

Kim Kardashian West studira kako bi postala odvjetnica. I to radi tajno već posljednjih godinu dana. Ne, Kim nije upisana na pravnom fakultetu. Ona trenutno odrađuje četverogodišnji pripravnički staž u odvjetničkom društvu u San Franciscu, što je u Kaliforniji leagalan način da netko postane odvjetnik i ode u odvjetnički ured bez prisustva na pravnom fakultetu.

 

 

Prema Vogueu, cilj Kim je da se položi pravosudni ispit i zaposli se do 2022. godine. “Morala sam dugo i ozbiljno razmisliti o tome”, rekla je Kim o svojoj odluci da zaokrene karijeru.

Zašto se Kim odlučila na to? To je uglavnom zbog njezina rada kako bi pomogla osloboditi Alice Marie Johnson. Predsjednik Trump je prošlog lipnja pomilovao osuđenicu koja je bila osuđena na doživotnu kaznu. Vidjela je ‘stvarno dobar rezultat’ borbe, rekla je Kim i osjeća se kao da vraća dug društvu.

 

 

– Bijela kuća me pozvala da pomognem promijeniti sustav pomilovanja, a i dok dam sjedila u Rooseveltovoj sobi s ljudima poput sudaca koji izriču presude i mnogo stvarno moćnih ljudi, pomislila sam, “Oh, sranje. Moram znati više.”, rekla je Vogueu.

 

 

Hoće li Kim zaista proći sve četiri godine stažiranja, položiti pravosudni ispit i sve ispite koje studenti prava moraju položiti te dobiti pozitivnu ocijenu moralnog karaktera i proći višestruko ispitivanje razine profesionalne odgovornosti? Sve je moguće.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh