Koja je majica princeze Diane prodana za 53 tisuće dolara?

15.07.2019.

Jedna od najpoželjnijih garderoba

Kada bismo morali izabrati samo jedan komad iz cijele garderobe Princeze Diane, zasigurno bi se zadnje sjetili sportskog džempera, no čini se kako je i on našao svog kupca. Navikli smo diskutirati o haljinama, odijelima i, naravno, nakitu Lady Di, kojeg sada čuvaju dvije poznate vojvotkinje.

 

 

No, što je s njezinom sportskom odjećom? Prošle godine, fotografija na kojoj se vidi princeza Diana kako u studenom 1995. godine napušta klub Chelsea Harbour u Londonu, u tamnoplavoj majici i bickama, je završila na gotovo svim modnim portalima. Ali tada su svi obratili pozornost uglavnom na bijele tenisice i bicke – dva aktualna trenda te sezone.

 

 

No, kako se ispostavilo, plava majica s natpisom Virgin Atlantic (istoimene zrakoplovne kompanije) je najvrjedniji dio te modne kombinacije. Na aukciji u Kaliforniji anonimni kupac kupio ju je za 53.532 dolara. To je gotovo 10 puta više od same procjene. Važno je napomenuti da je prodavač džempera Dianin osobna trenerica, Jenny Rivett, koja je u spomen na bivšu vlasnicu i voljenu prijateljicu, odlučila prebaciti cijeli iznos u dobrotvorne svrhe za pomoć Africi.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh