Koliko Kardashianke dobivaju za plaćene Instagram oglase?

17.03.2017.

Odgovor vas neće baš iznenaditi - jako puno!

Nimalo iznenađujuće, Kardashian-Jenner sestre trenutno su među najutjecajnijima, ako ne i najutjecajnije osobe na društvenim mrežama. Stoga nije jako neobična ni činjenica da za jedan plaćeni oglas na Instagramu mogu dobiti i šesteroznamenkaste cifre.

Neke tvrtke tako su znale platiti i po $500,000 za objavu na profilu Kim Kardashian koju vidi njezinih 90.4 milijuna (!) followera, dok Khloe i Kourtney zarade i do $250,000 po objavi (one imaju po 64.1 milijuna i 54.3 milijuna followera).

Mlađe sestre Kendall i Kylie Jenner imaju po 76.4 i 89.1 milijuna followera pa se kao logična pretpostavka nameće da njihovi postovi vrijede sigurno oko $400,000.

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner) Sij 9, 2017 u 8:38 PST

Većina proizvoda koji dobiju njihov pečat odobrenja na društvenim mrežama, automatski se i rasprodaju u nekoliko sati nakon objave. Takva garancija uspjeha dobro je objašnjenje zašto su brojni brendovi voljni dati toliko novaca popularnim sestrama.

Štoviše, zanimljivo je da novac koji dobivaju od svojih objava čini čak 25% njihovih ukupnih prihoda.

This is happening! The Lumee Black Duo is now in Apple Globally -Loving the back light! #lumeecollab

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian) Ožu 14, 2017 u 12:51 PDT

Naravno, kao prave profesionalke, one svoje angažmane ne skrivaju pa će plaćeni postovi uvijek biti označeni s hashtagovima #ad ili #collab.

Foto: Getty
N.K.

Pročitajte i...

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Kozmetika Kylie Jenner napokon stiže u Hrvatsku

Pripremite se za odbrojavanje- poznat nam je datum dolaska Kylie Skin by Kylie Jenner kozmetike u Hrvatsku 

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

Zamislite da vam je prijateljica Kylie Jenner. Ova ekipa to ne mora zamišljati…

Bilo koji fan obitelji Kardashian- Jenner, ma zapravo bilo tko tko ima pristup internetu, znao bi bez muke nabrojati imena svih šest sestara iz slavne reality obitelji. One su mega popularne, mega bogate i navodno mega divne prema svojim prijateljima. Toliko divne da je Kimin BF Jonathan Cheban zaprijetio kako bi, u slučaju da ju netko počne ogovarati, „od drag queena posudio cipele s najvišom potpeticom i gađao zločinca“.  To se zove odanost!

▲ Povratak na vrh