Kontroverze oko naslovnice novog Voguea

10.02.2017.

Podržava li slavni časopis stvarno različitost?

Trebao je to biti broj posvećen “revoluciji ljepote”, no naslovnica Voguea za ožujak ove godine izazvala je brojne rasprave na društvenim mrežama zbog nekoliko detalja.

Naslovnicu krase najpoznatije manekenke današnjice Gigi Hadid, Kendall Jenner, Adwoa Aboah, Liu Wen, Vittoria Ceretti i Imaan Hammam te plus size model Ashley Graham.

No, korisnici društvenih mreža uočili su kako ruka Gigi Hadid izgleda neproporcionalna u odnosu na ostale pa su jedni posumnjali u korištenje photoshopa, a drugi optužili Vogue da je to namjerno napravio kako bi Ashley izgledala vitkije. Osim toga, primjetili su i kako je Ashley jedina na fotografiji spustila ruku preko bedra kako bi sakrila celulit.

“Prestanite photoshopirati ženska tijela! Vi ste brand s utjecajem, pogrešno predstavljanje žena je neprihvatljivo”, poručila je većina komentatora.

Plus size model Graham podržava Vogue i naknado je izjavila kako je sama odlučila tako pozirati te kako joj nitko to nije savjetovao.

N. P.

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Dalmacija u oku slavnih

Dok vani rominja kiša, nas hvata nostalgija za ljetom, pa tražimo utjehu na Instagram profilima slavnih glumaca i glumica i čeznemo za obalom Jadrana...

Bijela kuća kao modna pista u novom spotu Ariane Grande

Kako Arianini stilisti zamišljaju američku predsjednicu? Kao Jackie O u crop topu, naravno!

EmRata čeka bebu i napravila je najslađu video posvetu ikada

Ne možemo se nagledati Emily Ratajkowski s novom preslatkom baby bump linijom…

Adele kao kandidatkinja u reality showu "The Bachelor"

Dugoiščekivani novi album Adele još nije završen, ali je ovog vikenda pokazala da osim pjevačkih posjeduje i glumačke sposobnosti

Louboutinke nikad dostupnije

Blake Lively otkrila svoje umjetničke talente i privukla pozornost Louboutinkama koje si svatko može priuštiti!

Cancel culture

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

▲ Povratak na vrh