Kreacija koju je H.E.R. nosila na Oscarima hommage je jednoj glazbenoj legendi

h.e.r.
26.04.2021.

Njezin je stilist želio kanalizirati 'pobjedničku energiju'

Glazbenica H.E.R. sinoć je osvojila Oscara za najbolju originalnu pjesmu ‘Fight For You’ za film ‘Judas And the Black Messiah’. U istoj su kategoriji bili nominirani ‘Husavik’ iz filma ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’, ‘lo Sì’ iz ‘The Life Ahead’ (‘La Vita Davanti a Se’), ‘Speak Now’ iz ‘One Night in Miami’ i ‘Hear My Voice’ iz filma ‘The Trial of the Chicago 7’.

Tom se prigodom na crvenom tepihu pojavila u fantastičnoj električno plavoj kreaciji Petera Dundasa: kombinezonu i velu izrađenim od prozirne tkanine na kojoj su šljokicama izvezeni apstraktni motivi i uz rub stihovi pjesme ‘Fight For You’.

Dizajner je za taj pobjednički look bio nadahnut drugim oscarovskim lookom – onim Princea, koji je 1985. osvojio Oscara u istoj kategoriji te za najbolju originalnu glazbu u filmu, za ‘Purple Rain’.

Foto: Instagram blackfashionarchive

Dizajner je rekao za InStyle kako je H.E.R. navela Princea kao cjeloživotnu inspiraciju te kao temelj na kojem je gradila svoj glazbeni identitet. Stoga je ovakav hommage bio logičan odabir, ali su njezinom looku, koji se poigrava odnosima maskulinog i femininog, specifičnom za Princea, dodani individualizirani detalji, poput stihova pjesme i ljubičaste naočale.

Spojivši estetiku svog glazbenog idola i vlastiti stil, H.E.R. je zaista zasjala i donijela nesvakidašnji, pobjednički imidž na Oscare.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

regina king oscars

Haljina koju je Regina King nosila na dodjeli Oscara rezultat je 140 sati rada...

Glumica i redateljica zasjala je u haljini Louisa Vuittona

oscari 2021

Što su nosile zvijezde na sinoćnjim Oscarima?

Pobjednici nas nisu previše iznenadili, a glamurozni lookovi?

'Quo vadis, Aida?' redateljice Jasmile Žbanić je nominiran za Oscara!

Film o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici je u konkurenciji za najbolji strani film američke akademije

Reinvencije slavnih: Tko su Alexander Nevermind, Kenya Campbell i Lilakoi Moon?

Nomen est omen - kaže stara poslovica. Ususret ovogodišnjim ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionRenvention, istražujemo koji su celebrityji vlastitim reinvencijama bili tako posvećeni da su mijenjali imena čak nekoliko puta.

Možemo li već pogoditi ovogodišnje Oskarovce?

Jest da je oskarovska sezona još daleko, ali nikada nije prerano za šuškanja o mogućim konkurentima odnosno konkurenticama za zlatni kipić svih zlatnih kipića

Revolucija za Oscar: što znači novouvedeni standard inkluzivnosti u kategoriji najboljeg filma?

Nakon što već niz godina trpi kritike zbog manjka društvene svijesti, čini se da je Akademija konačno napravila korak prema poticanju veće inkluzivnosti u filmskoj industriji… ali kakav?

▲ Povratak na vrh