Mean Girls se vraćaju i ne, ‘ne smijemo sjesti s njima’!

10.05.2021.

That's so fetch!

Film koji je na jednom mjestu okupio Lindsay Lohan, Amandu Seyfried, Tinu Fey, Rachel McAdams i Amy Poehler te je zaslužan za citate poput ‘I’m not a regular mom, I’m a cool mom’ i ‘On Wednesdays we wear pink’ koji su postali sastavni dio antologije pop kulture se vraća! Sort of.

Od svoje premijere 2004., ‘Mean Girls’ su doživjele relativno nepoznat i nezapažen nastavak ‘Mean Girls 2’, zaživjele kao mjuzikl na Broadwayu i bile replicirane u spotu ‘Thank You, Next’ Ariane Grande. A sada će brodvejski mjuzikl stići na velike ekrane.

Priču Tine Fey su za mjuzikl na kazališnim daskama adaptirali Nell Benjamin (nagrađivana je i za pisanje stihova za mjuzikl ‘Plavuše s Harvarda’) i Jeff Richmond (suprug Tine Fey, radio je i na ’30 Rock’ i ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’), a nove ‘Mean Girls’ neće biti nastavak originala već adaptacija mjuzikla temeljenog na filmu.

Zasad je još u ranim fazama produkcije te su u potrazi za redateljem. Tina Fey neće se naći u redateljskoj fotelji jer, kako je sama izjavila, želi da to bude netko tko razmišlja u slikama.

Izjavila je i da sumnja da će se u ulogama naći i netko iz originalne brodvejske postave jer je od premijere prošlo 4 godine, pa više ne izgledaju kao srednjoškolke, a neke od njih pronašle su se i u novim ulogama, primjerice Ashley Park, koja glumi vrckavu Mindy u ‘Emily in Paris’.

Kako će izgledati ova verzija omiljenog teen filma koji duhovito opisuje peripetije adolescencije, jedva čekamo doznati, ali i vidjeti koga će zasigurno lansirati u zvijezde. Jedino što sa sigurnošću znamo jest – ‘Fetch is never going to happen.’

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh