Meghan Markle o svojoj borbi s rasizmom

04.06.2020.

Kako je bivša Vojvotkinja govorila o rasizmu 2012. godine, a kako prije nekoliko dana?

Nakon nemilih događaja u Americi koji su pokrenuli niz prosvjeda diljem zemlje, a i preko granica američkog kontinenta, borba protiv rasizma konačno počinje dobivati više pažnje. Brojni celebritiyi su izrazili svoje mišljenje i podijelili s javnošću svoje osobne borbe, a svjetlo dana je ponovno ugledao i već zaboravljeni video bivše Vojvotkinje iz 2012. godine.

Meghan je tad bila najpoznatija kao glumica u uspješnoj seriji Suits, Harryja je naime upoznala tek 2016. godine, a ovaj je video snimila u sklopu kampanje protiv mržnje “I won’t stand for…”. U njemu je progovorila o osobnim iskustvima svoje obitelji s rasizmom i izjavila kako se nada će do vremena kad će imati djecu ljudi prihvatiti predivan miješani svijet u kojem žive, koji je zbog različitosti puno zanimljivije mjesto.

Markle je, kao što znate, u međuvremenu postala majka i zajedno s Harryjem se odrekla svoje kraljevske titule, a najveća zasluga za taj potez pripada medijima koji su ih sustavno maltretirali, često i na rasnoj osnovi.

Meghan je iznjela svoj stav i o ubojstvu Georgea Floyda u strastvenom antirasističkom videu koji je snimila za učenike svoje srednje škole Immaculate Heart High School u Los Angelesu, a koji donosimo u nastavku.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Profimedia, Youtube

Pročitajte i...

Meghan i Harry ponovno na sudu

Nova legalna saga bivšeg kraljevskog para

Što pokloniti partneru za godišnjicu braka ili veze? Inspirirajte se cool idejom Meghan Markle!

 Ako mislite da je vama teško, zamislite koliko se američka glumica namučila da smisli dar za svog supruga. Što uopće pokloniti princu koji ima sve? Naravno da se maštovita Meghan dosjetila nečeg sjajnog!

Princ Harry i Meghan Markle otkrivaju svoju stranu priče u knjizi koja nam stiže na ljeto!

Je li istina da Kate Middleton ne može podnijeti Meghan, kako je kraljica reagirala kad je čula za plan „bijega“ i hoće li odsad  Harry sam bacati smeće, samo je mali dio stvari koje zanimaju obožavatelje crvenokosog princa i njegove pop drage. Nadamo se da će nam knjiga „Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making Of A Modern Royal Family dati odgovore…

Šuška se da su ovo luksuzno zdanje Meghan i Harry izabrali za svoj novi dom

Luksuzna vila u Los Angelesu vrijedi 13 milijuna dolara

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

▲ Povratak na vrh