Najesen se očekuje premijera filma ‘Spencer’ o princezi Diani – ovo zasad znamo

30.03.2021.

Kristen Stewart u ulozi obožavane princeze

Otkako je u siječnju objavljena fotografija Kristen Stewart kao princeze Diane u novom biopicu, ne možemo se načuditi sličnosti, a kako se pojavljuje sve više fotografija sa snimanja i bliži datum premijere – najavljena je za jesen 2021., iščekivanje raste.

Hoće li Kristen zaslužiti pozitivne kritike koje je dobila Emma Corrin za istu ulogu u seriji The Crown, ili pokude poput Naomi Watts? Režija je u iskusnim rukama Pabla Pablo Larraína, poznatog po biografskim filmovima Jackie i Neruda. U ulozi princa Charlesa je Jack Farthing, a pojavljuju se i Sally Hawkins i Sean Harris.

Radnja filma odvija se u doba božićnih blagdana u ranim 1990-ima , a fokusirana je na odluku princeze Diane da se razvede od princa Charlesa. Gledatelji saznaju tko je ona i što želi – a zato je i film nazvan njezinim djevojačkim prezimenom.

U filmu nećemo vidjeti razvod, niti će se baviti trenucima njezine tragične smrti, ali ono što redatelj želi prikazati jest princeza Diana kao majka, njezin odnos sa sinovima Williamom i Harryjem. “Ključno je da ona treba biti ono što želi biti, a to znači da ne treba nikoga niti biti dio nečega osim sebe i svoje djece. Diana je bila mnogo toga, no najvažnije, bila je odlična majka”, sažeo je misao vodilju filma Larraín.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia, Instagram kstewart_queen

Pročitajte i...

lady di

Kako nositi tregerice, baš kao što ih je nekad nosila princeza Diana

Princeza je bila poznata po svom elegantnom stilu, ali danas se fokusiramo na njena, ništa manje cool, casual izdanja

meghan markle i princ harry

Tajne poruke utkane u neke od najpoznatijih kraljevskih lookova

5 kreacija koje su obilježile neke od najvažnijih događaja u britanskoj kraljevskoj obitelji i poslale poruke onima koji ih znaju iščitati

Patite od „Kruna“ manije? Evo sve što zasad znamo o petoj sezoni

Tko sve glumi, o čemu se radi i kada se možemo nadati predzadnjoj (!) sezoni

Bluze po uzoru na Lady Di

Za sve je kriv "The Crown"

▲ Povratak na vrh