Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

01.06.2020.

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

“Lijepi moj Zagreb. Sada kada nisam stalno tu, otkrivam ga iz sasvim nove perspektive. Pročelja zgrada koje prije nisam primjećivala, skrovite ulice, stare čarobne stepenice kojima nikad nisam prošla. Ima puno realnosti u kojima možemo živjeti, ovisno kakve ljude oko sebe biramo, kakvu muziku slušamo, kakve prizore zamjećujemo…” Ovo zapažanje jedne cool djevojke koja posljednjih godina živi na potezu Zagreb-Beograd, a naravno govorimo o pjevačici Idi Prester, najtočnije sažima i naš doživljaj Zagreba. Prečesto ga uzimamo zdravo za gotovo, pa je nekad potrebno da nas prodrma nešto tako neugodno kao potres, da se ponovno u njega zaljubimo. Ida na svom Instagram profilu često objavljuje prizore svog rodnog grada, a uz njezine favorite, evo i naših par prijedloga za  najcool zagrebačke “scenografije”.

Muzej Suvremene umjetnosti 

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu osnovan je 1954. godine s ciljem praćenja i promicanja stilova i pojava u suvremenoj umjetnosti, a nova zgrada MSU-a svečano je otvorena 11. 12. 2009. U zbirkama Muzeja danas se nalazi oko 12000 djela suvremene umjetnosti, nastalih nakon 1950. godine. Nova zgrada sagrađena je prema projektu Igora Franića i sjajan je „drugi kadar“ za moderni selfie.

 

Zagrebačka grafitti scena

Gradske ulice vrve sjajnim grafitima, a Lonac, Boris Bare i Lunar imena su koja zna svaki ljubitelj ulične umjetnosti. Lončeve radove možete pronaći po cijelom gradu, a posebno su popularni (i Instagramični) oni u Studentskom centru te u prostorima Medike. Duž istočnih zidova jedne od najljepših zelenih gradskih površina , na Opatovini, nedavno su pak osvanuli novi murali: postojećem “Guliveru”  Dominik Vukovića i Boris Bareta iz 2016. pridružili su se radovi „I park je nekome doma”, „Zagreb Flowers of Life” i „No Pasa Nada”, koje u suradnji potpisuju Tihomir Krklec poznatiji kao Afrika i Boris Bare. Smelly Feet i Erol Sjajni u svom su stilu oslikali „Onaj dan kada je tigar pao preko vulkana”. Ako već niste, obavezno ih razgledajte. I naravno, napravite selfie.View this post on Instagram

Zagreb <3

A post shared by Idaprester (@idaprester1985) on May 18, 2017 at 8:10am PDT

 

Gornji Grad  

Povijesno gledajući, Zagreb je izrastao iz dva naselja na susjednim brežuljcima, Kaptola i Gradec, koji čine povijesno središte grada i neiscrpan su izvor inspiracije za fotografiranje njihovih tajnih dvorišta, starinskih stepeništa i skrivenih parkova.

 

Aerodrom

Jer tko nema fotku snimljenu prije polaska na put, taj sigurno nema ni Instagram profil.

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

JEDINSTVENI KONCERTI ZA VIKEND PRED VAMA

Josipa Lisac i Marin Ivanović Stoka, Nered, Tram 11 i Hladno Pivo u izdanju snimanom samo za Story

Predstavljamo novu KLISAB kolekciju za ljeto/20!

Fotografije snimljene u gorju Žumberak predstavljaju novu KLISAB LJETO20 kolekciju u kojoj dominira tie dye uzorak

Alicia Keys o inspiraciji u trenucima koji slamaju srce povodom novog singlea

Kraljica a-mola i jedna od najinspirativnijih glazbenica našega vremena povodom novog albuma govori o načinima na koje se angažirala u Black Lives Matter pokretu, pjesmi za koju bi radije da ju nije nikada napisala i knjizi u kojoj istražuje putovanje bliže sebi samoj...

S Nikom Čuić iz brenda NIKA TOM o nagradama, kostimografiji i ELLE Boutiqueu

Pobjednica prošlogodišnje ELLE Style Awards nagrade za najboljeg mladog dizajnera

Goran Čižmešija: najpoznatiji hrvatski street style fotograf o modi, trendovima i stilu Zagrepčanki

Uvijek nam je užitak naletjeti u gradu na Čizmu. On i njegov fotoaparat postali su svojevrsni zaštitnik znak centra Zagreba, a jedno možete biti sigurni - ako objektiv uperi u vašem smjeru, to je siguran znak da furate zanimljiv stil!

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

▲ Povratak na vrh