Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

12.09.2020.

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Helena Christensen u spotu za pjesmu „Wicked Game“ Chrisa Isaaka (1991.)

 

Putujući oblaci u prolazu, lelujave sjene palmi, valovi koji zapljuskuju obalu havajske plaže Kamoamoai i Helena Christensen u Isaakovom zagrljaju, snena, mokra i zaljubljena…ovakvu je ljetnu fatamorganu mogao režirati samo slavni Herb Ritts. Dok se polugola Helena izvijala u pjevačevom zagrljaju, nekoliko kilometara dalje vuklan Kilauea izbacivao je lavu u ocean. It was just too hot to handle! A do kraja snimanja bilo je i krvi: Helena je većinu dana provela u plićaku, klečeći na vulkanskom kamenju koje joj je raskrvarilo koljena.

 

Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Cindy Crawford i Tatjana Patitz u spotu za pjesmu „Freedom“ Georgea Michaela (1990.)

Do te godine, slava je već pomalo dosadila slavnom glazbeniku koji je u intervjuu objavljenom u časopisu „The Los Angeles Times“  konstatirao sljedeće: „Na početku karijere udvarao sam se kamerama, želio ih, nudio im se…ali onda su se u jednom trenutku naše pozicije zamijenile i sad se kamere konstantno nude meni. Ali ja ih više ne želim, ne trebam…To je nalik ljubavnoj veza u kojoj je jedna strana potpuno izgubila interes. Više se ne želim i neću pojavljivati u svojim spotovima“, izjavio je George. No, nije ih mogao prestati snimati, pa mu je na pamet pala sjajna ideja kako da svojim obožavateljima ponudi dostojnu zamjenu sebe. Supermodeli, of course! Inspiriran naslovnicom siječanjskog izdanja britanskog Voguea te godine, koju je snimio Peter Lindbergh s Naomi, Lindom, Tatjanom, Christy i Cindy, George Michael je djevojkama ponudio glavne uloge u spotu za pjesmu „Freedom“.  Sve su odmah pristale, osim jedne. „Problematična“  je, naravno, bila Linda kojoj je indijansko ime tih godina bilo „Ne ustajem iz kreveta za manje od deset tisuća dolara“. No nakon što ju je osobno Michael zamolio, a njezina menadžerica isposlovala honorar od 15 tisuća dolara po danu- ipak je ustala iz kreveta. Ostalo je povijest!

 

Stephanie Seymour u spotu za pjesmu „November rain“  benda Guns N’ Roses (1992.)

Kad ste glazbena superzvijezda poput Axela Rose tih ranih devedesetih, onda nije problem potrošiti 150 tisuća dolara da si za potrebe spota sagradite crkvu u pustinji New Mexica i u njoj se lažno vjenčate svojom real life djevojkom, naravno supermodelom, koja kraj pjesme – ne doživi. Mnogima ni dan danas nije jasno who did it: je li se Stephanie u spotu ubila sama, je li ju ubio Axl…Ali nikoga zapravo i nije briga jer spot je dovoljno fascinantan da si može priuštiti ostati nedorečen. Cijena? Do kraja snimanja na njega je utučeno milijun i pol dolara. (Prilično skupo vjenčanje, zar ne?) . Spot je bio središnji dio trilogije koja je uključivala spotove za pjesme Don’t Cry“ ( u kojoj pak Stefanie sprječava Axla da izvrši samoubojstvo) i pjesme „Estranged“, inspiriranih kratkom pričom „Without You“ novinara i pisca Dela Jamesa. Gitarist Slash koji u spotu svoju solo dionicu svira usred pustinje kaže kako mu nije bilo svejedno tijekom snimanja,“jer se bilo teško koncentrirati dok ti helikopteri zuje nad glavnom.“

 

Kate Moss u spotu za pjesmu „ I Just Don’t Know What To Do With Myself“ grupe „The White Stripes“

Da nije postala supermodel, Kate se smiješila karijera vrhunske striptizete, barem ako je suditi po „glumi“ u ovom fantastičnom crno bijelom spotu, nabijenom erotikom, koji je režirala Sofia Coppola.

 

Naomi Campbell u spotu za pjesmu „In The Closet“ Michaela Jacksona (1991.)

Još jedan ljetni „dragulj „ u režiji Herbea Rittsa, s puno igre svjetla i sjene, ljetne vrućine koju možete doslovno osjetiti, pa čak i pristojno odglumljene kemije između Michaela i Crne Pantere.

 

Emily Ratajkowski u spotu za pjesmu „Bllured Lines“ Robina Thickea ( 2013.)

Emily je gola. Enough said!

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Youtube, Instagram

Pročitajte i...

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Ovih 7 fantastičnih žena stari sa stilom. Mudro zbore, poslušajte ih

“Darling, learn these two words: Fuck. Off.” - Helen Mirren

Blurred Lines: Kome zapravo pripada naša slika?

U društvu razlomljenom u kadrove, u kojemu je privatnost gotovo arhaičan koncept, kome zapravo pripada naš lik i djelo? Nedavno je temu otvorila model, glumica i ultimativna „hot girl“ generacije Emily Ratajkowski u povodu knjige osobnih eseja koju priprema za objavu. Opisujući niz nevjerojatnih situacija u kojima su drugi ljudi slobodno, legalno i beskrupulozno uspjeli profitirati od njezina lika, mimo njezine volje i znanja, Ratajkowski nas inspirira da preispitamo lakonski pristup kulturi pretjeranog dijeljenja.

▲ Povratak na vrh