Naomi Campbell otkrila koje su joj dvije kolegice s piste uvijek “čuvale leđa”

18.08.2020.

Slavna manekenka prisjetila se uspona na modni tron ranih 90-ih i tzv. “ere Supermodela”, diskriminacije koju je prolazila zbog boje kože na početku karijere, te žena koje su je uvijek podržavale

Crno-bijelim Vogueovim coverom na kojem su se pojavile Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista i Tatjana Patitz, tog je davnog siječnja 1990. započela nova era, doba Supermodela čija se popularnost, bogatstvo i utjecaj mogao mjeriti s onim holivudskih zvijezda. Bilo je to sjajno doba za ove slavne ljepotice, no jedna je od njih ipak prošla trnovitiji put do vrha od ostalih.

Riječ je o Naomi Cambell, koja je u nedavnom intervjuu za The Observer otkrila s kakvim se sve vrstama rasizma susretala kao mladi model, te koliko joj je zbog njezine boje kože bilo teže probiti se među najtraženije manekenke. Crna je pantera često morala pokazivati kandže da bi se izborila sama za sebe. “Danas je okej reći što mislite, je li tako? Ali u to sam doba često bila proglašavana “teškom” jer bi se pobunila što vizažist koji me treba šminkati na snimanju nema niti jednu paletu za tamnu kožu ili što bih prozvala klijenta koji me nije želio angažirati samo zato što mi koža nije bijela”, kazala je Naomi, te otkrila koje su se dvije kolegice s piste pokazale kao najsrčanije kad joj je trebala podrška. “Linda Evangelista i Christy Turlington u više su navrata odbile raditi s dizajnerima koji nisu željeli angažirati crne modele. Družile smo se i van posla, a i dan danas smo bliske!”- ispričala je Naomi, otkrivši da su osnovale i svoju Whatsapp grupu i dale joj ime “The Trinity”.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Kako celebi obilježavaju milestone zvan četrdeseti rođendan

Slavna brazilska manekenka Gisele Bündchen upravo je navršila 40, ali umjesto da novac potroši na raskošnu zabavu, poput Kate Moss koja je za svoj četrdeseti spiskala 100 tisuća funti, Gisele je povodom svog rođendana odlučila kupiti i posaditi 40 tisuća stabala!

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell šokirala London u krvavoj haljini

Koja se poruka krije iza ove bizarne kreacije?

▲ Povratak na vrh