Nicolas Ghesquière iz Louis Vuittona se zauzeo protiv Donalda Trumpa

21.10.2019.

„Ja sam modni dizajner koji odbija ovu povezanost."

Kreativni direktor Louis Vuittona, Nicolas Ghesquière, ne želi da ga se povezuje s Donaldom Trumpom.

Tri dana nakon što se američki predsjednik pridružio Bernardu Arnaultu, predsjedavajućem i izvršnom direktoru LVMH-a Moët Hennessy Louis Vuitton, kako bi otvorio novu radionicu kože Louis Vuitton u ruralnom Alvaradu u Teksasu, izgleda da se umjetnički direktor ženske kolekcije distancirao s vrlo publiciranog događaja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nicolasghesquiere on

Iako Arnault nije htio Trumpa nazvati prijateljem kad ga je intervjuirao WWD, on je podijelio da njihova veza seže do osamdesetih kada je prvi put u New Yorku upoznao tadašnjeg investitora za nekretnine. “Iznimna nam je čast je predsjednik Sjedinjenih Država prisustvovao otvorenju. Nisam ovdje da bih sudio bilo kakvo zakonodavstvo “, rekao je Arnault. “Ovdje sam da radim s mojom markom i mi ćemo za pet godina imati 1.000 ljudi koji rade ovdje i to je ono što je važno.”

 

 

Ni LVMH, ni Louis Vuitton, nisu objavili slike događaja na svojim Instagram računima. Brend je povezan s Trumpom u tjednu kada se čini da politički kaos oko američkog predsjednika dostiže nove visine, te je taj susret uvijek predstavljao rizik otuđenja nekih kupaca LVMH-a, iako su internetski pozivi na bojkot Vuittona do sada dobili ograničenu privlačnost. GrabYourWallet, zastupnička grupa koja je vršila pritisak na potrošače i trgovce da bojkotiraju robnu marku Ivanke Trump prije nego što se konačno zatvorila, sada je Louis Vuittona dodao na svoj popis marki koje bi trebalo bojkotirati.

 

 

Odgovarajući na Ghesquièreovu objavu, model Teddy Quinlivan je napisao: “Hvala vam što stojite na pravoj strani povijesti.” Ghesquière je često koristio transrodne modele u svojim nedavnim revijama i kampanjama.

Trumpova administracija želi ukinuti niz zakona i propisa koji sprečavaju diskriminaciju transrodnih osoba u područjima koja uključuju zdravstvo i pravo na radno mjesto, stoga je ova suradnaj zaista iznenađujuća za francuski konglomerat u trenutnoj situaciji.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Louis Vuitton anakronistička kampanja

Anakronizam kao tema kampanje za Louis Vuitton torbice

Zanimljivi kolaži poznate modne kuće

Louis Vuitton u subotu otvara svoj prvi restoran

Kulinarska avantura legendarne francuske kuće

Louis Vuitton kampanja kao posveta SF romanima iz 70-ih

Serija fotografija sa zvjezdanom postavom

Tko je kupio drugi najveći dijamant na svijetu?

Čini se da jedan od najpopularnijih luksuznih brendova ulazi na tržište skupocijenog nakita

Osvojila nas je nova kampanja za Louis Vuitton

Divne fotografije Viviane Sassen slave mušku osjećajnost

Modni report: Najbolji lookovi s Louis Vuitton AW/2020 revije

Što je legendarna kuća na čelu s Virgilom Ablohom predstavila u Parizu?

▲ Povratak na vrh