Nicolas Ghesquière iz Louis Vuittona se zauzeo protiv Donalda Trumpa

21.10.2019.

„Ja sam modni dizajner koji odbija ovu povezanost."

Kreativni direktor Louis Vuittona, Nicolas Ghesquière, ne želi da ga se povezuje s Donaldom Trumpom.

Tri dana nakon što se američki predsjednik pridružio Bernardu Arnaultu, predsjedavajućem i izvršnom direktoru LVMH-a Moët Hennessy Louis Vuitton, kako bi otvorio novu radionicu kože Louis Vuitton u ruralnom Alvaradu u Teksasu, izgleda da se umjetnički direktor ženske kolekcije distancirao s vrlo publiciranog događaja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nicolasghesquiere on

Iako Arnault nije htio Trumpa nazvati prijateljem kad ga je intervjuirao WWD, on je podijelio da njihova veza seže do osamdesetih kada je prvi put u New Yorku upoznao tadašnjeg investitora za nekretnine. “Iznimna nam je čast je predsjednik Sjedinjenih Država prisustvovao otvorenju. Nisam ovdje da bih sudio bilo kakvo zakonodavstvo “, rekao je Arnault. “Ovdje sam da radim s mojom markom i mi ćemo za pet godina imati 1.000 ljudi koji rade ovdje i to je ono što je važno.”

 

 

Ni LVMH, ni Louis Vuitton, nisu objavili slike događaja na svojim Instagram računima. Brend je povezan s Trumpom u tjednu kada se čini da politički kaos oko američkog predsjednika dostiže nove visine, te je taj susret uvijek predstavljao rizik otuđenja nekih kupaca LVMH-a, iako su internetski pozivi na bojkot Vuittona do sada dobili ograničenu privlačnost. GrabYourWallet, zastupnička grupa koja je vršila pritisak na potrošače i trgovce da bojkotiraju robnu marku Ivanke Trump prije nego što se konačno zatvorila, sada je Louis Vuittona dodao na svoj popis marki koje bi trebalo bojkotirati.

 

 

Odgovarajući na Ghesquièreovu objavu, model Teddy Quinlivan je napisao: “Hvala vam što stojite na pravoj strani povijesti.” Ghesquière je često koristio transrodne modele u svojim nedavnim revijama i kampanjama.

Trumpova administracija želi ukinuti niz zakona i propisa koji sprečavaju diskriminaciju transrodnih osoba u područjima koja uključuju zdravstvo i pravo na radno mjesto, stoga je ova suradnaj zaista iznenađujuća za francuski konglomerat u trenutnoj situaciji.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Louis Vuitton Fornasetti

Neobična modna suradnja Louisa Vuittona i Fornasettija

Kreativni dijalog između modne kuće i atelijera spaja antičku umjetnost i suvremeni dizajn

Kreacije koje nikad nećete moći odjenuti (čak ni ako ih masno platite)

Modni dizajneri su se zaigrali - što ćete obući vi, a što vaš avatar?

ELLE slavi fantastičnih 18 i nagrađuje vas knjigom Louis Vuitton: Runway

ELLE rođendansko darivanje nastavlja se na Instagramu - pokažite svoju kreativnost i osvojite knjigu Louis Vuitton!

U ove torbice stane SVE!

Novčanik, ključevi, mobitel, maska, dezinficijens... kao da je Mary Poppins bila inspiracija za ovosezonske torbe jer u njih baš sve stane

Sportske kreacije u kojima je nemoguće baviti se sportom

Teško je zamisliti da biste se u ovim komadima zaista oznojili...

▲ Povratak na vrh