Odjeća princeze Diane prodana za više od 200.000 funti na rijetkoj aukciji

24.06.2019.

Nosila ju je u osamdesetima

Princeza Diana imala je jednu od najlegendarnijih garderoba u povijesti – a tri njezina odijela upravo su prodana za preko 200.000 funti na dražbi, što je tri puta više od očekivane svote.

 

 

Tri dnevne odjevne kombinacije koje je bivša princeza nosila tijekom 1980-ih, a koje su prodana na aukciji u londonskoj kući Kerry Taylor, prodane su od strane jednog kolekcionara za 260.000 funti.

“Dianina dnevna odjeća mnogo je rjeđa od njezine večernje odjeće, koju je ona sama prodala na velikoj aukciji krajem 1990-ih”, objasnili su iz Kerry Taylor aukcijske kuće.

 

 

– Haljine za dnevne varijatne koje je nosila za više formalnih funkcija, princeza je dala prijateljima ili dobrotvornim udrugama, tako da su uglavnom nestale. To su bile vrlo dobro dokumentirani komadi i jedinstveni, jer su napravljeni posebno za nju.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Snima se film o Princezi Diani, a izbor glavne glumice pomalo je… kontroverzan

Sprema se biopic godine u režiji Pabla Larraína, no izbor glumice koja će utjeloviti Lady Di izazvao je polarizirane reakcije…

Princ Harry i Meghan Markle otkrivaju svoju stranu priče u knjizi koja nam stiže na ljeto!

Je li istina da Kate Middleton ne može podnijeti Meghan, kako je kraljica reagirala kad je čula za plan „bijega“ i hoće li odsad  Harry sam bacati smeće, samo je mali dio stvari koje zanimaju obožavatelje crvenokosog princa i njegove pop drage. Nadamo se da će nam knjiga „Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making Of A Modern Royal Family dati odgovore…

▲ Povratak na vrh