Laura Wasser, odvjetnica Kim Kardashian: ‘Brak i razvod su poslovne odluke’

02.03.2021.

Odvjetnica za razvode slavnih u podcastu podijelila svoje stavove koji navode na promišljanje o nekim romantičnim idejama koje možda imamo o ljubavi i braku

‘Nekoga možete voljeti zauvijek, ali ne znači da ćete biti u braku zauvijek’, tvrdi Laura Wasser, odvjetnica za razvode slavnih među čijim klijentima su Angelina Jolie (koja ju je angažirala za dva razvoda – od Billyja Boba Thorntona i Brada Pitta), Ryan Reynolds, Gwen Stefani, Johnny Depp i Kim Kardashian, koju je zastupala i u razvodu od Krisa Humphriesa, kao i njezine sestre Khloe i Kourtney. Laura Wasser potječe iz odvjetničke obitelji – njezin je otac zastupao The Beatlese i Roda Stewarta, a danas je partnerica u obiteljskom odvjetničkom uredu. Tim se poslom bavi već 25 godina i zna sve trikove koje njezini slavni klijenti (prvi je bio Stevie Wonder) cijene. S obzirom da holivudski razvodi privlače veliku pozornost medija, kako bi smanjila publicitet Wasser običava podnijeti više zahtjeva odjednom ili tik prije blagdana, a svojim klijentima sugerira da uvijek potpišu predbračni ugovor.

Laura Wasser je osim rada u odvjetničkom uredu pokrenula i platformu It’s Over Easy koja zainteresirane informira o formularima, pregovorima o skrbništvu i alimentaciji i sklapanju ugovora o co-parentingu, olakšavajući proces razvoda, vodeći se motom ‘Razvod je težak, ali pravni proces ne mora biti.’

Gostujući u podcastu ‘Good For You’ komičarke Whitney Cummings, poznata odvjetnica za koju se smatra da je nadahnula lik koji je u ‘Marriage Story’ tumačila Laura Dern, otkrila je da je bila jednom u braku, u svojim dvadesetima te s voditeljicom i slušateljima podijelila svoja razmišljanja instituciji braka, ljubavi i razvodu. Smatra da su romantične ideje s kojima većina stupa u brak iznimno zastarjele te da bismo brak trebali promatrati kao ugovor, a prije stupanja u takvu instituciju definirati što u njega unosimo te što učiniti ako se situacija s vremenom promijeni. Kao glavni razlog prekida i razvoda vidi manjak komunikacije koji dovodi do udaljavanja, a ponekad i do ozbiljnijih problema poput prevara i ovisnosti.

Ne žurite‘, sugerirala je mladim i zaljubljenim parovima, ističući da je dobro prvo isprobati zajednički život te da idu na terapiju za parove, čak i kada je sve idilično kako bi razvili alate i metode za komuniciranje kad postane teško – ‘a bit će teških trenutaka’. Savjetuje i da sve što ih muči – zapišu. ‘Napišem e-mail, ne pošaljem ga odmah nego ga ostavim preko noći i ponovno ga pročitam. (…) Pisana riječ je važna, možeš se vratiti i ako nekome trebaš nešto argumentirati.’

U privatnom životu ne ulazi baš u konflikte, duhovito objasnivši: ‘Ako uđem u konflikt, želim svojih 950 dolara po satu.’ Naglasila je i da pobjeda u svađi nije dokazati da si u pravu već – pomiriti se i uživati u zajedničkim aktivnostima.

No za brojne holivudske brakove očito je bilo nemoguće pronaći zajednički jezik jer, kao što je sama rekla – terapeuti u Kaliforniji naplaćuju oko 300 dolara po satu, a za njezinu satnicu moraju biti 100% sigurni da nema povratka.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

bridgerton

Neki likovi iz 'Bridgertona' napravljeni su prema Kardashianima i sada sve ima smisla

Lady Whistledown otkrila je neke zanimljive detalje o seriji koji su oduševili najveću obožavateljicu 'Bridgertona' - Kim Kardashian

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

kim kardashian milijarderka

Tko nema sreće u ljubavi, ima u... Kim Kardashian i službeno milijarderka

Da citiramo Kim: 'Nije loše za curu bez talenta.'

Znate li što je to 'wokefishing'? Ako dejtate, onda morate (sa)znati!

Nakon 'ghostinga', 'breadcrumbinga' i 'catfishinga', novi je pojam postao it riječ u svijetu solera koji pokušavaju pronaći srodnu dušu…i svaki put udare glavom u emotivni zid!

Kraj ere Kardashianki?

Kako reality show 'Keeping Up With The Kardashians' ulazi u posljednju, 20. sezonu, pitamo se je li to zaista kraj i što to znači?

▲ Povratak na vrh