Otkriveno je najljepše celebrity lice

28.07.2017.

Znanstvenim je istraživanjem dokazano da George Clooney ima najljepše lice na svijetu

George Clooney (56) oduvijek je tiha patnja mnogih žena. U više je navrata proglašen jednim od najseksi muškaraca na svijetu. Za mnoge, upravo je on pojam savršenog muškarca. Sve vaše simpatije kada je slavni glumac u pitanju, potvrdila je, ni manje ni više, nego znanost. Znanstvenim je istraživanjem dokazano da slavni šarmer ima najljepše lice na svijetu!

GEORGE CLOONEY

U istraživanju su glavni kriteriji bili starogrčko pravilo ljepote i kompjutersko mapiranje. Znanstvenici su došli do zaključka kako je raspored na njegovom licu najbliži grčkom idealu ljepote. Prilikom analize, u obzir su uzeli odnos očiju, nosa, brade, usana, obrva i čeljusti. Ukupno je 12 indikatora (markera) po kojima se određuje koliko je netko lijep i privlačan. Clooneyevo lice zadovoljilo je čak 91,86 posto svih kriterija.

Na drugom mjestu našao se Bradley Cooper, a odmah nakon njega su Brad Pitt, Harry Styles, David Beckham, Will Smith, Idris Elba, Ryan Gosling, Zayn Malik i Jamie Foxx. Zanimljivo, ali prema istim kriterijima David Beckham ima najsavršeniji oblik lica. Titula ‘naj nosa’ pripada Ryanu Goslingu dok najljepšu bradu i oči ima Harry Styles.

Leonardo Da Vinci na svojoj slavnoj slici ‘Vitruvijev čovjek’ prikazao je kako prema tom standardu izgleda savršeno muško tijelo. Jedino što nam preostaje je čekati znanstveno istraživanje koje će nam dati listu najsavršenijih tijela!

Izvor: Story.hr

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

'Mislim da smo ubili franšizu': 9 glumaca o najgorim filmovima koje su ikad snimili

Zvijezde imaju par probranih riječi za projekte koji su ispali slavno neslavni

Tko je od slavnih stigao na kraljevsko vjenčanje?

Kraljevsko vjenčanje koje je održano danas u Londonu okupilo je brojna poznata lica

Amal Clooney zablistala u vintage Versace haljini

Poznata po sebi svojstvenom stilu i prepoznatljivoj modernoj eleganciji, supruga glumca Georgea Clooneya zablistala je na večernjem modnom događaju

▲ Povratak na vrh