Po uzoru na Kate ili Meghan – koji vam stil vježbanja više odgovara

23.01.2021.

Dvije vojvotkinje, dva sasvim različita pristupa fitnessu

Kao i obično u siječnju, pokušavamo donijeti zdravije odluke i odabrati pravi stil vježbanja u kojem ćemo ustrajati, a možda čak i u njemu uživati. I dok neki cupkaju u mjestu iščekujući ponovno otvaranje teretana, drugi će ih i nakon popuštanja epidemioloških mjera izbjegavati u širokom luku. No, načina da (p)ostanemo fit je mnogo, a da svakog od nas na vježbanje motiviraju različite stvari, dokazuju i vojvotkinje od Cambridgea i Sussexa tj. Kate i Meghan.

Kate od djetinjstva voli boraviti na svježem zraku i baviti se sportom, a to je jedna od stvari preko koje su se ona i princ William povezali, te ih se moglo vidjeti na skijanju, a i danas, njihovi diplomatski posjeti i druge kraljevske obveze često uključuje neke sportove poput tenisa, odbojke, stolnog tenisa, nogometa, streljaštva… Vogue prenosi da Kate svakodnevno vježba, želeći ne samo ostati fit već i usaditi zdrave navike vlastitoj djeci, a dok je najviše motiviraju kompetitivni sportovi poput tenisa ili veslanja, voli i trčanje te plivanje.

Za razliku od šogorice, Meghan Markle prakticira tip vježbanja koje se fokusira na pronalaženje ravnoteže između tijela i uma te preferira smirenije, više meditativne prakse. S obzirom da je njezina majka bila instruktorica joge, Meghan je vježba od sedme godine, a voli i pilates.

A koji je stil vježbanja pravi za vas? Razmislite o tome što želite postići vježbanjem – savršene trbušnjake do ljeta? Osloboditi se nagomilanog stresa? Zabaviti se uz dobru glazbu? Istrčati maraton? Pobijediti? Ovisno o odgovoru, bit ćete na tragu svoje motivacije, a nakon toga preostaje samo – ustrajati.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram meghanmarkleupdates

Pročitajte i...

Kako Halle Berry izgleda tako fantastično u 50-ima?

Spoiler alert: nisu samo geni u pitanju, već težak rad

sensa dan

Dođite na najveći festival vitalnosti na otvorenom: Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

Najveći hrvatski festival zdravlja, ljepote i vitalnosti na otvorenom stiže nam uljepšati i ovo ljeto! Kao i svake godine, očekuju vas besplatne radionice joge, zvučne kupke i meditacija te čitav niz predavanja na temu osobnog rasta i razvoja. Posvetite vrijeme sebi i svojim užicima!

Kako ostati fit na zabavan način

Vrijeme je da se prisjetite nekadašnjih vještina i stanete na - role!

princ william i kate middleton

Vojvode od Cambridgea postali YouTuberi

Vojvode od Cambridgea, Kate i William pokazali su svoju neformalniju stranu u videu kojim su inaugurirali svoj YouTube kanal.

meghan markle

Meghan Markle dodaje još jednu titulu svom imenu

Knjiga o posebnoj vezi oca i sina, kroz majčine oči

Sensa Balance Yoga Retreat: Povezivanje sa ženskom energijom

Najljepši mjesec u godini rezervirajte za Sensa YOGA BALANCE RETREAT u hotelu Korinjak na prekrasnom otoku Ižu!

▲ Povratak na vrh