Prava imena holivudskih celeba

18.05.2020.

Milena Markovna, William Bradley i Stefani Joanne Germanotta. Nemate pojma tko su ti ljudi? Pa zapravo imate. Mila Kunis, Brad Pitt i Lady Gaga nisu se oduvijek zvali kako se zovu danas!

Ako ste se, kao mi, navukli na novu Netflixovu seriju „Hollywood“ te napeto pratite transformaciju povučenog i priličnog nezgrapnog momka Roya Harolda Scherera iz Winnetke u neodoljivog holivudskog hunka Rocka Hudsona, vjerojatno vam je palo napamet stara Shakespeareova dvojba „bi li ruža jednako mirisala da se drugačije zove?“ Royev bestidni menadžer Henry Wilson smatrao je da ne bi, obećavši mladom ljepotanu koji je silno želio postati glumac da će mu pomoći , ako prije toga napravi dvije važne stvari –promijeni ime i dopusti da mu ga popuši (Wilson je bio gay Harvey Weinstein pedesetih). Ambiciozni Roy nije dugo dvojio što napraviti- otkopčao je šlic, postao Rock i- ušao u legendu.

Većinu nekadašnjih i današnjih zvijezda vjerojatno ne bismo prepoznali da nam ih netko spomene po njihovom rodnom imenu, a iznimno su zanimljive priče o tome kako su dobili ili odabrali nova. Lady Gaga nekad se zvala Stefani Joanne Angelina Germanotta, a zvučno estradno ime može zahvaliti glazbenom producentu Robu Fusariju kojeg je upoznala 2006. Naime, dotični je bio očaran njezinim glasom, smatrajući da je ona ženska verzija Freddyja Mercuryja iz grupe „Queen“, te bi svaki put kad bi ušla u studio počeo pjevušiti njihovu pjesmu „Radio Ga Ga“. Jednom mu je mobitel tijekom dopisivanja auto correctom ispravio to u „Lady Ga Ga“, na što je Stefani otpisala „To je to!“.

Ni njezin kolega Frank Ocean nije se rodio s tako romantičnim prezimenom. Iako ni Christopher Edwin Breaux ne zvuči loše,  obiteljsko prezime mladom pjevaču očito nije dovoljno „mirisalo“ na more, pa ga je 2014. službeno promjenio u Ocean, a ime u Frank. „Mi nismo imena i prezimena koja su nam dali pri rođenju. Ako vam se ne sviđaju, promijenite ih!“, konstatirao je Frank.

To je 2009. napravila i Miley Cyrus, rođena kao Destiny Hope Cyrus. „Kao beba sam stalno bila nasmijana pa su me svi u obitelji zvali Smiley. I tako sam dobila ideju“, ispričala je pop zvijezda.

Gigi Hadid rodila se kao Jelena, no njezina joj je majka Yolanda brzo dala nadimak Gigi kad je shvatila da ljudi teško izgovaraju to neameričko ime.

Bruno Mars rodio se kao Peter Gene Hernandez, a nadimak Bruno dao mu je otac jer ga je, kao prilično bucmast  i nabijen dječačić, podsjećao na hrvača Brunu Sammartina.  A prezime Mars? To sam sam smislio nakon što mi je više cura reklo da sam „out of this world“, otkrio je Bruno.

Ni glumica Olivia Wilde nije se uvijek tako prezivala. Ideju je dobila dok se pripremala za kazališni komad po djelu Oscara Wilde a njoj doista ne može zamjeriti što je poželjela promijeniti djevojačko prezime. Naime, prezivala se Cockburn.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Milenijalci ovisni o igli estetskog kirurga

Nije samo generacija 40+ zabrinuta što zbog karantene ne može u posjet svom estetskom kirurgu.  Inspirirani društvenim mrežama i odlučni oko ideje da su prirodni izgled i retorika "manje je više" precijenjeni, milenijalci se sve masovnije okreću novim kodovima fizičkog izgleda à la carte. Rezultat? Prošle su godine prvi put brojem estetskih zahvata nadmašili generaciju između 50 i 60 godina!

Najuzbudljivije celebrity bebe 2020. godine

Koji cool zvjezdani parovi u tekućoj godini očekuju prinovu?

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Kako se slavne ljepotice nose s „crnim“ mislima u vrijeme pandemije

Otkako je onaj bolesni šišmiš zalepršao krilcima u Wuhanu (ako vjerujete u tu teoriju), ne spavate mirno. Noću vam se svakojake negativne misli roje po glavi, vrtite se po krevetu i razmišljate jeste li jedino vi na rubu paničnog napada zbog svega? Niste, i Dakota Johnson je!

Glumačke svađe koje su ušle u povijest pop kulture

Iako nitko nikada neće uspjeti nadmašiti razinu prepucavanja i vrijeđanja Bette Davis i Joan Crawford,  kojima je to bio svojevrstan „sport“, mora se priznati da su Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker ušle u najužu konkurenciju novih najzabavnijih neprijateljica…

▲ Povratak na vrh