Prava imena holivudskih celeba

18.05.2020.

Milena Markovna, William Bradley i Stefani Joanne Germanotta. Nemate pojma tko su ti ljudi? Pa zapravo imate. Mila Kunis, Brad Pitt i Lady Gaga nisu se oduvijek zvali kako se zovu danas!

Ako ste se, kao mi, navukli na novu Netflixovu seriju „Hollywood“ te napeto pratite transformaciju povučenog i priličnog nezgrapnog momka Roya Harolda Scherera iz Winnetke u neodoljivog holivudskog hunka Rocka Hudsona, vjerojatno vam je palo napamet stara Shakespeareova dvojba „bi li ruža jednako mirisala da se drugačije zove?“ Royev bestidni menadžer Henry Wilson smatrao je da ne bi, obećavši mladom ljepotanu koji je silno želio postati glumac da će mu pomoći , ako prije toga napravi dvije važne stvari –promijeni ime i dopusti da mu ga popuši (Wilson je bio gay Harvey Weinstein pedesetih). Ambiciozni Roy nije dugo dvojio što napraviti- otkopčao je šlic, postao Rock i- ušao u legendu.

Većinu nekadašnjih i današnjih zvijezda vjerojatno ne bismo prepoznali da nam ih netko spomene po njihovom rodnom imenu, a iznimno su zanimljive priče o tome kako su dobili ili odabrali nova. Lady Gaga nekad se zvala Stefani Joanne Angelina Germanotta, a zvučno estradno ime može zahvaliti glazbenom producentu Robu Fusariju kojeg je upoznala 2006. Naime, dotični je bio očaran njezinim glasom, smatrajući da je ona ženska verzija Freddyja Mercuryja iz grupe „Queen“, te bi svaki put kad bi ušla u studio počeo pjevušiti njihovu pjesmu „Radio Ga Ga“. Jednom mu je mobitel tijekom dopisivanja auto correctom ispravio to u „Lady Ga Ga“, na što je Stefani otpisala „To je to!“.

Ni njezin kolega Frank Ocean nije se rodio s tako romantičnim prezimenom. Iako ni Christopher Edwin Breaux ne zvuči loše,  obiteljsko prezime mladom pjevaču očito nije dovoljno „mirisalo“ na more, pa ga je 2014. službeno promjenio u Ocean, a ime u Frank. „Mi nismo imena i prezimena koja su nam dali pri rođenju. Ako vam se ne sviđaju, promijenite ih!“, konstatirao je Frank.

To je 2009. napravila i Miley Cyrus, rođena kao Destiny Hope Cyrus. „Kao beba sam stalno bila nasmijana pa su me svi u obitelji zvali Smiley. I tako sam dobila ideju“, ispričala je pop zvijezda.

Gigi Hadid rodila se kao Jelena, no njezina joj je majka Yolanda brzo dala nadimak Gigi kad je shvatila da ljudi teško izgovaraju to neameričko ime.

Bruno Mars rodio se kao Peter Gene Hernandez, a nadimak Bruno dao mu je otac jer ga je, kao prilično bucmast  i nabijen dječačić, podsjećao na hrvača Brunu Sammartina.  A prezime Mars? To sam sam smislio nakon što mi je više cura reklo da sam „out of this world“, otkrio je Bruno.

Ni glumica Olivia Wilde nije se uvijek tako prezivala. Ideju je dobila dok se pripremala za kazališni komad po djelu Oscara Wilde a njoj doista ne može zamjeriti što je poželjela promijeniti djevojačko prezime. Naime, prezivala se Cockburn.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

Celebrity restoranska etiketa: njujorška hostesa otkriva ponašanje zvijezda A-liste

Od Kylie do Beyoncé, viralni TikTok video podijelio je stroge ali pravedne ocjene s obzirom na to kako se zvijezde ponašaju kada misle da ih nitko ne vidi

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Celebi s bizarnim hobijima

Svi smo čitali o kolekciji noževa Angeline Jolie, no jeste li znali da se Johnny Depp igra s Barbikama, Orlando Bloom skuplja Lego građevine a Paris Hilton hvata žabe po svom imanju.

▲ Povratak na vrh