Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

10.02.2021.

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Za razliku od brojnih holivudskih kolegica koje traže brza rješenja i podvrgavaju se estetskim zahvatima, glumica Rebel Wilson proglasila je 2020. ‘godinom zdravlja’ i u potpunosti promijenila stil života, što je rezultiralo i velikom promjenom u njezinu izgledu. Prekomjerne kilograme istopila je zdravom prehranom i fizičkom aktivnošću.

U rodnoj Australiji otišla je u luksuzni medicinski detox i wellness centar VivaMayr te i nakon izlaska nastavila pratiti metodu doktora Franza Xavera Mayra osmišljenu prije stotinjak godina. Prema njemu, sve počinje s probavom, pa je fokus stavljen na zdravu prehranu: na meniju su pretežno povrće, svježa riba, jogurt od ovčjeg mlijeka. Nema snackova ni ekrana za stolom – važno je jesti sporo i fokusirano, polako žvakati (svaki zalogaj 30 puta), ne pije se voda za vrijeme obroka, a reduciran je unos glutena i mliječnih proizvoda. Osim promjene režima prehrane, Rebel je počela intenzivnije vježbati: planinariti, trenirati s osobnim trenerom nekoliko puta tjedno, a osobito voli šetnje.

Iako ističe da je poanta u zdravlju, a ne u brojkama, željela si je zadati mjerljivi cilj kojeg je odredila na 75 kg, što je dosegla u studenom, a na duhovit se način osvrnula i na činjenicu da je ljudi tretiraju drugačije, primjerice pomognu nositi namirnice i pridržavaju vrata, otkako ima novu liniju: ‘Je li se ovo događalo drugima cijelo vrijeme?’

Osvijestivši da je dosad premalo pažnje posvećivala zdravlju i da se sa stresom i negativnim emocijama nosila uz pomoć krafni i drugih ugljikohidrata, odnedavno single Rebel je odlučila preuzeti više kontrole nad vlastitim životom – i što se tiče zdravlja i izgleda, ali i karijere, pa se osim glumom sada bavi i produkcijom. Svaka čast!

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram rebelwilson

Pročitajte i...

Radi li se o slučajnoj sličnosti ili postoji stvarna veza između izgleda hrane i organa?

Mrkva u presjeku nalikuje na šarenicu, orah na mozak, grah na bubrege, no postoji li povezanost osim vizualne sličnosti?

Koji začin pomaže protiv upala, a koje su namirnice dobre za ljepotu i libido?

Ljepota i zdravlje dolaze kroz želudac! Koliko su vam poznate dobrobiti začina, napitaka i ostalih prirodnih dodataka prehrani koji nam stižu iz svih krajeva svijeta?

Početničke pogreške pri skidanju kilograma

Ako se želite vratiti u formu ovo su stvari na koje morate pripaziti

Pusti me, postim

Istina, kontrolirano i razumno apstiniranje od hrane ne zvuči seksi, još manje revolucionarno ili trendi, ali daje priliku probavi da se oporavi, a koži da postane čista i zablista

▲ Povratak na vrh