Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

10.02.2021.

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Za razliku od brojnih holivudskih kolegica koje traže brza rješenja i podvrgavaju se estetskim zahvatima, glumica Rebel Wilson proglasila je 2020. ‘godinom zdravlja’ i u potpunosti promijenila stil života, što je rezultiralo i velikom promjenom u njezinu izgledu. Prekomjerne kilograme istopila je zdravom prehranom i fizičkom aktivnošću.

U rodnoj Australiji otišla je u luksuzni medicinski detox i wellness centar VivaMayr te i nakon izlaska nastavila pratiti metodu doktora Franza Xavera Mayra osmišljenu prije stotinjak godina. Prema njemu, sve počinje s probavom, pa je fokus stavljen na zdravu prehranu: na meniju su pretežno povrće, svježa riba, jogurt od ovčjeg mlijeka. Nema snackova ni ekrana za stolom – važno je jesti sporo i fokusirano, polako žvakati (svaki zalogaj 30 puta), ne pije se voda za vrijeme obroka, a reduciran je unos glutena i mliječnih proizvoda. Osim promjene režima prehrane, Rebel je počela intenzivnije vježbati: planinariti, trenirati s osobnim trenerom nekoliko puta tjedno, a osobito voli šetnje.

Iako ističe da je poanta u zdravlju, a ne u brojkama, željela si je zadati mjerljivi cilj kojeg je odredila na 75 kg, što je dosegla u studenom, a na duhovit se način osvrnula i na činjenicu da je ljudi tretiraju drugačije, primjerice pomognu nositi namirnice i pridržavaju vrata, otkako ima novu liniju: ‘Je li se ovo događalo drugima cijelo vrijeme?’

Osvijestivši da je dosad premalo pažnje posvećivala zdravlju i da se sa stresom i negativnim emocijama nosila uz pomoć krafni i drugih ugljikohidrata, odnedavno single Rebel je odlučila preuzeti više kontrole nad vlastitim životom – i što se tiče zdravlja i izgleda, ali i karijere, pa se osim glumom sada bavi i produkcijom. Svaka čast!

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram rebelwilson

Pročitajte i...

Tri savjeta za ravan trbuh

Visoke temperature i modni trendovi navode nas da razgolitimo trbuh, no jesmo li spremne?

rosie hw

3 jutarnje navike uvijek besprijekorne Rosie Huntington-Whiteley

Rosie je stilska i beauty ikona, a drži se nekih već isprobanih recepata za početak dana

Kako podići razinu energije u samo 5 koraka?

Ako primijenite ovih nekoliko savjeta, trebali biste osjetiti pozitivnu promjenu...

Što se zaista događa s tijelom kada jedete noću?

Kako noćni obroci utječu na težinu i dobrobit?

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

▲ Povratak na vrh