Škola koju volimo

04.12.2019.

Leadership Masterclass Anne Wintour

Tamo negdje potkraj rujna činilo se nemogućim izbjeći uporan oglas za leadership tečaj s Annom Wintour u ulozi predavačice, koji se bez pardona, iz dana u dan, miješao u moj pregled na Instagramu intrigirajući obećanjem o još neispričanoj priči jedne od najutjecajnijih žena modne industrije. “Anna Wintour predaje leadership” glasila je pompozna najava edukativnog portala MasterClass koju je, bez obzira na to što mislili o njoj, bilo teško izbaciti iz glave. Na kraju krajeva, Wintour još nikad nije dijelila profesionalne savjete, iako se mnogi od nas pitaju kako joj tolike godine uspijeva ostati na vrhu. Neki će pritom zasigurno reći da ona baš i nije primjer vođe kakav bismo trebali kopirati – mnogi od njezinih bivših zaposlenika optužuju je za mobing i nepodnošljiv karakter tako dobro ilustriran u filmskom hitu “Vrag nosi Pradu”. Ipak, Wintour iza sebe ima mnogo više od traumatiziranih zaposlenika i nezadovoljnih suradnika. Trideset godina na vrhu modnog izdavaštva i opravdana titula najmoćnije modne urednice na sceni dovoljna su potvrda njezinih sposobnosti i ekspertize, ali i reklama kojoj će malo koji polaznik zainteresiran za leadership moći odoljeti.

Iz vlastitog iskustva koje joj je pomoglo da postane učinkovit lider, Wintour polaznike savjetuje kako razvijati svoju kreativnu viziju, naučiti donositi teške odluke, prepoznavati talente ili unapređivati radnu okolinu. Za početak, Wintour jako dobro zna da iza svakog dobrog vođe stoji dobar tim. “Lider bez tima je jedno veliko ništa.“ Nije to, doduše, nikakvo revolucionarno otkriće, ali pomaže još jednom osvijestiti važnost razvijanja ljudi i talenata, na što mnogi menadžeri olako zaboravljaju.

Kome je edukacija namijenjena, što očekivati te pluseve i minuse pročitajte u prosinačkom izdanju Elle-a.

Piše: Maja Karnik

Fotografije: Elle prosinac 2019.

Pročitajte i...

Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Naučite plesati balet uz Dior

Usavršite svoje piruete i plié u izolaciji

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Masterclass s Natalie Portman

Satovi glume s Natalie Portman? Da molim!

Dopustite slavnoj Oskarovki da u vama probudi uspavanu holivudsku divu

Nizu otkazanih događaja pridružila se i Met Gala

Otkazana najvažnija modna večer godine

▲ Povratak na vrh